Sean Penn, huiduit şi ironizat la Cannes din cauza ultimului său film: „Am urât fiecare secundă din «The Last Face»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sean Penn a fost
aspru criticat pentru cel mai nou film al său FOTO GettyImages/Guliver
Sean Penn a fost aspru criticat pentru cel mai nou film al său FOTO GettyImages/Guliver

Sean Penn (55 de ani), fost preşedinte al juriului de la Cannes, a fost huiduit şi ironizat chiar la prestigiosul festival de film, unde s-a întors cu al cincilea film în calitate de regizor. Criticii spun că pelicula ar fi „cel mai jos punct“ al carierei actorului.

„The Last Face“, cel mai recet film regizat de Sean Penn, a atras antipatia şi huiduielile celor prezenţi la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde pelicula a avut premiera, scrie „Daily Mail“. Primind din start recenzii nefavorabile, „The Last Face“ îi prezintă pe Charlize Theron, în locul unei directoare a unei organizaţii caritabile internaţionale, şi pe Javier Bardem, care interpretază rolul unui doctor. Între cei doi se leagă o idilă în Liberia sfâşiată de război. „The Last Face“ este unul dintre cele trei filme americane aflate în competiţia pentru Palme d'Or, alături de „Paterson“, în regia lui Jim Jarmusch şi de „Loving“, o dramă puternică în regia lui Jeff Nichols despre o căsătorie interrasială în Statele Unite în anii 1950.

„Cel mai jos punct“ al carierei lui Penn

La conferinţa de presă, Penn s-a bâlbâit când a venit vorba de Theron: „Când am citit scenariul din nou mi-am imaginat-o pe ea (n.r. - Charlize Theron) în rol... Mi s-a părut că lucrurile iau o întorsătură, în privinţa tonului general al filmului. Am realizat că asta îmi doresc“.

Foarte mulţi critici care au văzut filmul şi-au exprimat părerile pe reţelele sociale, la unison declarând că „The Last Face“ este, poate, „cel mai jos punct“ al carierei lui Penn, unii dintre ei chiar sugerând că Charlize Theron s-ar fi despărţit de el după ce ar fi văzut o primă variantă a filmului. 

image

Javier Bardem şi Charlize Theron, în timpul filmărilor FOTO „Daily Mail“ 

Criticii nu s-au arătat impresionaţi de la începutul filmului, atunci când s-a realizat o comparaţie între războiul civil din Sudanul de Sud cu „brutalitatea unei iubiri între un bărbat şi... o femeie“. Mai mulţi membri din audienţă ar fi început să râdă şi să huiduie, iar lucrurile s-au înrătăţit. Melissa Silverstein, blogger la „The Guardian“, a scris pe Twitter scurt şi la obiect: „Sean Penn trebuie să se oprească a mai face regie. Am urât fiecare secundă din « The Last Face »“. Aceasta continuat şi a scris un alt mesaj pe reţeaua de microblogging: „Am huiduit şi eu pentru prima dată. Filmul a fost atât de rău că am şi râs cu voce tare de câteva ori“.

Charles Bramesco, de la „Rolling Stone“, a scris: „«The Last Face»: Războinicii liberieni sunt o ameninţare la fel de mare ca Sean Penn. În orice caz, filmul este o crimă împotriva umanităţii“. „Fără un dram de ironie, filmul se duce în orice direcţie, se luptă să arate romantismul cuplului şi să găsească o scânteie pentru intrigă în orice îl înconjoară“, a scris şi Eric Kohn pentru „Indiewire“.

Sean Penn a răspuns valului de critici prin a spune: „Susţin fimul aşa cum este, iar fiecare are dreptul la propria opinie“.

Charlize Theron ar fi rupt relaţia cu Penn din cauza filmului

 Alţi critici, mai în glumă, mai în serios, au sugerat că Charlize Theron ar fi rupt relaţia care a durat un an şi jumătate cu Penn tocmai pentru că filmul ar fi fost foarte slab. Pe de altă parte, Theron nu a fost criticată: „Chiar şi în cele mai slabe filme ale sale, talentul lui Theron o asigură că se ridică peste toţi“, a scris un critic.

De ce Sean Penn şi Charlize Theron s-au despărţit

Penn şi Theron, care se întâlneau în timp ce „The Last Face“ se filma, au păstrat distanţa în timpul şedinţei foto de la Cannes, actorii Javier Bardem şi Adele Exarchopoulo fiind între cei doi. De altfel, s-a împlinit un an de zile de când cei doi au apărut în calitate de cuplu, pentru a sărbători rolul pe care Theron l-a avut în „Mad Max: Fury Road“, la o gală din Los Angeles. 

image

Sean Penn, departe de Charlize Theron FOTO „Daily Mail“ 

image

Sean Penn şi Charlize Theron, pe vremea când formau un cuplu FOTO „Daily Mail“ 

Într-un interviu pentru revista „The Wall Street Journal“, Charlize Theron a negat zvonul conform căruia fostul iubit ar fi încercat să-l înfieze pe fiul adoptiv al actriţei, Jackson, în vârstă de patru ani. „Relaţia era de abia la început. Poveştile cum că Sean urma să-l adopte pe Jackson nu sunt adevărate. Nu este ceva ce se întâmplă în 18 luni. Nu poţi să-i faci asta unui copil“, a declarat actriţa. Theron a adăugat că Penn ştia că ea îşi doreşte încă un copil (n.r. - actriţa a adoptat o fetiţă pe nume August în 2015), dar i-a spus că şi-a dat seama că nu se potrivesc. Cei doi s-au despărţit cu puţin timp înainte ca Theron să primească custodia fiicei ei. Adevăratul motiv al despărţirii celor doi poate să fie citit aici.

Actriţa sud-africană Charlize Theron şi actorul american Sean Penn s-au despărţit în 2015, după 18 luni de relaţie. Cei doi laureaţi ai premiului Oscar erau prieteni apropiaţi de foarte mulţi ani, însă şi-au început relaţia abia la sfârşitul anului 2013, când şi-au petrecut Crăciunul în Hawaii. Cei doi au oficializat legătura câteva luni mai târziu, în martie, când au apărut pentru prima dată împreună în public, la o gală de caritate organizată la Los Angeles. Ulterior, starul american s-a mutat în locuinţa actriţei şi, în noiembrie 2014, a cerut-o în căsătorie în timpul unei vacanţe romantice la Paris. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite