Controverse pe covorul roşu de la Cannes 2016. Actriţa Blake Lively, acuzată de rasism: „Încă o femeie albă şi bogată ia în derâdere persoanele de culoare“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blake Lively a devenit cunoscută odată cu interpretarea din serialul „Gossip Girl“ FOTO Guliver/Getty Images
Blake Lively a devenit cunoscută odată cu interpretarea din serialul „Gossip Girl“ FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa americană Blake Lively (28 de ani) a fost apreciată pentru ţinutele purtate pe covorul roşu al Festivalului de Film de la Cannes, dar a reuşit să stârnească şi controverse din cauza unei imagini şi a unei descrieri neinspirate.

Blake Lively, care se află în Franţa pentru a promova filmul „Café Society“, în regia lui Woody Allen, dar şi alte proiecte, a publicat pe Instagram un colaj cu două fotografii care a atras reacţii dure din cauza descrierii pe care a ales-o artista. 

Una dintre imagini o înfăţişează pe Lively într-o rochie aurie pe covorul roşu, iar în cealaltă este surprinsă cu spatele. Imaginile sunt însoţite de un vers al piesei „Baby Got Back“, de la Sir Mix-A-Lot, şi anume: „L.A. face with an Oakland booty/ Un chip de Los Angeles cu un posterior din Oakland“. 

Comentariul a fost considerat de mulţi rasist, având în vedere că versul are ca scop promovarea femeilor de culoare, iar în acest context vine din partea unei femei celebre şi bogate care nu este de culoare, potrivit „Huffington Post“. 

blake lively
blake lively

   

„Este grav să foloseşti imaginea femeilor de culoare ca o glumă. Cred că pur şi simplu vrei ca oamenii să ştie că eşti rasistă şi nu-ţi pasă“, „Se foloseşte de corpurile femeilor de culoare pentru a face glume, aşa că nu le condamn pe cele care se simt ofensate“, „Încă o zi, încă o femeie albă şi bogată ia în derâdere imaginea femeilor de culoare“, au fost doar câteva dintre comentariile negative ale persoanelor care au văzut postarea vedetei americane. 

Totuşi, Blake Lively nu este prima celebritate care se foloseşte de acest vers menit să celebreze femeile de culoare, alăturându-se astfel cântăreţei Katy Perry şi vedetei de televiziune  Khloe Kardashian. 

Blake Lively, pe numele real Blake Ellender Brown, este actriţă şi manechin, devenită cunoscută datorită rolului din serialul „Gossip Girl“. Ulterior, a mai jucat în filme precum „The Sisterhood of the Traveling Pants“ (2005 şi 2008), „The Private Lives of Pippa Lee (2009)“, „The Town“ (2010), „Green Lantern“ (2011), „Savages“ (2012) şi „The Age of Adaline“ (2015). 

Blake Lively joacă şi în cel mai recent film al regizorului american Woody Allen, „Café Society“, care a deschis ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Lungmetrajul, care îi are în rolurile principale pe Kristen Stewart şi Jesse Eisenberg, prezintă povestea unui bărbat tânăr care merge la Hollywood în anii 1930 în speranţa de a lucra în industria cinematografică, se îndrăgosteşte şi descoperă universul efervescent al Café Society, care a marcat acea epocă.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite