Țiriac, amintiri din tinerețe: „Puteam merge oriunde. Ne cunoșteau și CIA-ul, și FBI-ul, și Securitatea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis, a povestit cum decurgeau deplasările sportivilor români la turneele din străinătate. Miliardarul a dezvăluit că el și Nasty aveau două pașapoarte, pentru că România era sub influența regimului comunist, iar ei erau cunoscuți de către cele mai importante servicii de informații din lume.

Ion Țiriac, un nume respectat în tenisul mondial. Foto Getty Images
Ion Țiriac, un nume respectat în tenisul mondial. Foto Getty Images

„Cupa Davis pentru România are o istorie oarecum complexă, dar foarte simplă. Noi eram niște jucători comuniști care aveam două pașapoarte în buzunar, și eu, și Ilie (n.r. Năstase), și puteam să mergem când vrem, să ne întoarcem… Ok. Ne cunoștea toată lumea.

După atâția ani, și CIA-ul, și FBI-ul, și Securitatea, toată lumea ne cunoștea ce puteam, dar eram jucători de tenis nimic altceva. Dar eram prieteni, în general, cu toată lumea. Românul are charisma asta, în special Năstase, să fim prieteni cu toată lumea”, a spus Ion Țiriac pentru ProSport.

Ion Țiriac are în palmares 22 de titluri la dublu, unde a avut cea mai bună clasare locul 8 mondial. De cealaltă parte, Ilie Năstase a fost lider mondial la simplu, unde a câștigat 83 de titluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite