Gérard Depardieu, acuzat de viol de către o jurnalistă și autoare spaniolă

0
Publicat:

O jurnalistă și scriitoare spaniolă a depus o plângere penală, în Spania, împotriva lui Gérard Depardieu. Ea susține că actorul a violat-o, în urmă cu aproape 30 de ani. Incidentul ar fi avut loc la Paris.

Gérard Depardieu, acuzat de viol FOTO Profimedia
Gérard Depardieu, acuzat de viol FOTO Profimedia

Ruth Baza, în vârstă de 51 de ani, a declarat pentru AFP că a depus plângere la poliția spaniolă joi, spunând că presupusul viol a avut loc în Franța, atunci când l-a intervievat pe actor la Paris, pe data de 12 octombrie 1995, pentru revista Cinemania.

Plângerea a fost raportată pentru prima dată de ziarul La Vanguardia din Barcelona, potrivit The Guardian.

„Paralizată” de cele întâmplate

Femeia, care avea atunci 23 de ani, în timp ce Depardieu avea 46 de ani, a vorbit despre „o intruziune fără niciun consimțământ, în niciun moment”, adăugând că s-a simțit „paralizată” în timpul incidentului.

Se presupune că întâmplarea a avut loc în incinta fostei companii de producție Roissy Films. Ruth Baza a vorbit inițial cu AFP despre „agresiune sexuală”, dar când a fost întrebată dacă a fost violată, ea a răspuns că da.

„Poliția a descris-o ca atare”, a spus ea.

Conform legii din Spania, privind consimțământul sexual, adoptată anul trecut, acuzația de agresiune sexuală include o gamă largă de infracțiuni, de la abuz online și bâjbâi până la viol, fiecare având posibile pedepse diferite. O condamnare pentru viol poate duce la o pedeapsă de până la 15 ani.

Contactați de AFP, polițiștii și procurorii au spus că nu au putut confirma dacă Baza a depus o plângere penală împotriva actorului.

Actorul a mai fost acuzat de viol și agresiune sexuală

În 2021, Depardieu a mai fost acuzat de viol și agresiune sexuală. Actrița Charlotte Arnould susține că a violat-o în apartamentul său din Paris, în 2018, când avea 22 de ani.

Depardieu a încercat să scape de acuzații, spunând că sunt „fără temei”, dar anul trecut un tribunal din Paris le-a menținut. Magistrații afirmă că există „dovezi serioase și confirmate”.

Depardieu a negat acuzațiile de viol și agresiune sexuală într-o scrisoare deschisă, publicată în Le Figaro, în octombrie. „Niciodată, niciodată nu am abuzat o femeie”, a scris actorul. „În curtea presei, la linșajul care mi-a fost rezervat, am doar cuvântul meu să mă apăr.”

Un reportaj al televiziunii franceze din această lună, care a inclus filmări ale bărbatului de 74 de ani făcând comentarii sexiste. El a aruncat acuzațiile în lumina reflectoarelor și a reaprins o dezbatere despre sexism în cinematografia franceză.

Baza a declarat pentru AFP că a a vrut să dea uitării „complet” presupusa agresiune până când a citit o anchetă publicată de site-ul de știri Mediapart ,în aprilie, în care 13 femei l-au acuzat pe actor de violență sexuală.

Plângerea penală are puține șanse să ducă la acuzații împotriva actorului, deoarece evenimentele la care se referă au trecut deja termenul de prescripție în Franța. Baza a spus că a decis să-și depună plângerea, în ciuda acestui fapt, în speranța că ar putea încuraja alte victime să facă același lucru.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite