Gérard Depardieu, denunțat de o cunoscută actriță pentru agresiune sexuală. „L-am văzut punându-și mâinile pe fundul femeilor”

0
Publicat:

Actriţa franceză Anouk Grinberg afirmă într-un interviu pentru Elle, care va fi publicat joi, că "toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că acesta agresează femeile", scrie AFP.

Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală FOTO Profimedia
Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală FOTO Profimedia

Actriţa franceză Anouk Grinberg, în vârstă de 60 de ani, a denunţat "tăcerea asurzitoare" a industriei cinematografice, a declarat că "toţi cei care au lucrat cu Depardieu ştiu că acesta agresează femeile".

Grinberg a spus că l-a văzut pe actor "făcând asta" în anii 1990 și spune că intenţionează să o susţină pe actriţa Charlotte Arnould, care a denunţat două violuri la domiciliul din Paris al starului la sfârşitul lui august 2018.

"Când spune (...) că nu a agresat niciodată o femeie, eu l-am văzut făcând-o în tot acest timp", a spus Anouk Grinberg în interviul din Elle, vorbind despre anii 1990, când era partener a lui Bertrand Blier, şi despre filmările cu Depardieu la "Merci la vie", lansat în 1991.

"L-am văzut punându-şi mâinile pe fundul femeilor, atingându-le sânii şi sexul, în timp ce glumea şi nimeni nu a spus nimic", acuză ea.

"Nu am fost scutită de agresiunile sale verbale", spune Anouk Grinberg, care explică că "el şi Blier se excitau reciproc să umilească femeile şi să râdă de asta. Echipa jura credinţă şi râdea pentru a le face pe plac regilor. În acel moment din viaţa mea, nu am avut de ales decât să râd cu haita pentru (...) a avea un mic loc", justifică ea.

Anouk Grinberg face apel la ruperea tăcerii pentru a o ajuta pe Charlotte Arnould, actriţa care a depus plângere: "Charlotte este singură împotriva tuturor şi de aceea trebuie să avansăm ca grup, motiv pentru care ies din anonimat".

Depardieu a fost inculpat în 2020 pentru "viol" şi "agresiune sexuală" în această anchetă.

Actorul, în vârstă de 74 de ani, a afirmat că femeia care îl acuză "a venit o dată la mine acasă, urcând în camera mea de bunăvoie. Astăzi spune că a fost violată. Ea s-a întors a doua oară"."Nu a existat vreodată între noi nici constrângere, nici violenţă, nici protest", a precizat el.

Depardieu adaugă că, după aceea, respectiva femeie "a vrut să cânte cu mine cântecele Barbarei la Cirque d'Hiver. I-am spus că nu. Ea a depus plângere". Artistul se referă la seria de concerte pe care le-a susţinut interpretând piese ale cântăreţei şi compozitoarei Barbara şi care au fost întrerupte recent de femei care au protestat scandând sloganuri şi ţinând pancarte.

Actorul recunoaşte că "de-a lungul vieţii mele amfost provocator, exagerat, chiar grosolan. De multe ori am făcut ceea ce nimeni nu îndrăzneşte să facă", pentru că a vrut să "trăiască intens prezentul". "Dar nu sunt nici violator, nici prădător", insistă el, şi subliniază că 'în faţa tribunalului mediatic, în faţa linşajului la care am fost supus, nu pot să opun decât cuvântul meu".

În afară de acuzaţia judiciară din 2018, alte treisprezece femei - actriţe sau membre ale echipelor tehnice - au afirmat că Depardieu a avut cu ele comportamente sexuale neadecvate în timpul filmărilor între 2004 şi 2022, după cum a relatat anul trecut site-ul Mediapart.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite