Cadoul pe care Lisa Marie l-a așezat în sicriul lui Elvis Presley: „Pot să-i dau asta lui tati?”

0
Publicat:

Lisa Marie Presley își va dormi somnul de veci alături de tatăl său, Regele rock'n'roll, și de Benjamin, unicul fiu, care s-a sinucis în urmă cu 2 ani. La înmormântarea lui Elvis, Lisa Marie, pe atunci în vârstă de 9 ani, a făcut un gest înduioșător.

Lisa Marie, o fetiță fericită, alături de tatăl său FOTO Getty  Images
Lisa Marie, o fetiță fericită, alături de tatăl său FOTO Getty Images

Fetița și-a dorit ca Elvis să plece în eternitate având alături un obiect care să îi amintească de ea. La mult timp după înhumarea lui Elvis, un mic secret a fost descoperit, relata, în urmă cu 3 ani, protv.ro.

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977. Mii de fani au trecut prin fața  catafalcului pentru a-și lua rămas bun, însă puțină lume a știut că Regele a plecat cu un cadou pe care fiica sa a dorit să fie pus în sicriu

Când Elvis a murit fulgerător, Lisa Marie avea doar 9 ani. Fetița a trecut cu greu peste momentul tragic, iar vestea că acesta a murit, a adunat zeci de mii de oameni la porțile domeniului Graceland. Aceștia veniseră pentru a-și lua rămas bun în fața sicriului descoperit. 

Nu și-a ridicat privirea să se uite înauntru

Robert Kendall, directorul firmei de pompe funebre, a dezvăluit că Lisa Marie, fiica lui Elvis, s-a apropiat, alături de mama ei, de sicriu, dar nu și-a ridicat privirea să se uite înăuntru.

Aceasta l-a întrebat: ”Pot să-i dau asta lui tati?”. Era vorba de o brățară fină, din metal, iar Robert Kendall i-a luat-o din mână și a prins-o de încheietura mâinii drepte a Regelui. 

De asemenea, fetița a întrebat dacă brățara va rămâne acolo pentru totdeauna, momentul în care  Robert Kendall a asigurat-o că așa se va întâmpla. 

Mama Lisei Marie, Priscilla, i-a cerut lui Kendall să ascundă brățara sub mâneca cămășii lui Elvis, astfel încât fanii să nu fie tentați să o fure.

De asemenea, tot atunci, Vernon, tatăl lui Elvis, l-a rugat pe Larry Gellar, frizerul și consilierul spiritual al starului, să-l tundă și să-i aranjeze acestuia părul. Pe ultimul drum, Regele rock'n'roll a fost machiat, pentru că părintele său își dorea ca Elvis să arate perfect. 

În doar câteva ore, aproape 30.000 de oameni au trecut prin fața Regelui pentru a-și lua rămas bun. Înmormântarea a avut loc pe 18 august 1977. 

Grădina Meditației de la Graceland, locul unde își dorm somnul de veci

Elvis a fost îngropat inițial la cimitirul Forest Hill, dar rămășițele sale au fost mutate mai târziu la Graceland, după ce trei bărbați au încercat să-i fure trupul. Regele a fost mutat pe terenul fostei sale case, împreună cu rămășițele mamei sale, așezate în Grădina de Meditație a moșiei.

Familia dorise inițial să fie îngropat la Graceland, dar a trebuit să opteze pentru un cimitir, deoarece nu dețineau permisele necesare. 

Tot aici a fost înhumat și fiul Lisei Marie Presley  care s-a sinucis, în iulie 2020, la vârsta de 27 de ani. A fost lăsat să se odihnească în pace la moșia Regelui din Memphis, Tennessee, alături de bunicul său și de alți membri ai familiei.

 „Benjamin Storm Presley Keough a fost pus să se odihnească în Grădina Meditației din Graceland împreună cu familia sa, inclusiv bunicul său, Elvis Presley, străbunica Gladys Presley, străbunicul, Vernon Presley și stră-străbunica, Minnie Mae Presley”, au declarat, la acea dată, cei de la Graceland.

Lisa Marie Presley s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Ea va fi înmormântată pe terenul care găzduiește mormintele mai multor membri ai familiei Presley, printre care și cel al celebrului cântăreț Elvis Presley.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite