Lisa Marie Presley, distrusă de durere după sinuciderea fiului, spunea că „se învinovățește zilnic”

0
Publicat:

Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley,  a murit joi, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 54 de ani. Vestea devastatoare a fost confirmată de mama ei, Priscilla Presley.

Unica fiică a lui Elvis Presley a ajuns rapid în lumina reflectoarelor încă din copilărie și a avut parte de multe tragedii. În ultimii ani, ea a vorbit deschis despre dependența sa de droguri, inclusiv analgezice, opioide și cocaină. Cu cinci luni înainte de propria sa moarte, Lisa Marie Presley a scris un eseu în care a vorbit despre "durerea necruțătoare" provocată de moartea prematură a fiului ei, Benjamin, în iulie 2020.

Lisa Marie Presley alături de fiul ei Benjamin
Lisa Marie Presley alături de fiul ei Benjamin

„Pot să înțeleg de ce oamenii își doresc să te evite odată ce ți se întâmplă o tragedie teribilă. Mai ales un părinte care își pierde copilul, pentru că este cu adevărat cel mai mare coșmar al său”, a scris Lisa Marie Presley în articolul publicat de People.

Benjamin Keough avea 27 de ani în momentul sinuciderii sale. În dimineaţa zilei de 12 iulie 2020, nepotul lui Elvis se împuşca în piept, în casa familiei Presley din Calabasas, autopsia arătând că acesta era intoxicat cu cocaină şi cu alcool. El a murit în urma unei „răni de glonț autoprovocate”, a anunțat Biroul medicului legist din Los Angeles în urma incidentului.

"Frumosul meu înger. Am venerat pământul pe care ai călcat, în această lume şi, acum, în Rai. Inima şi sufletul meu au plecat cu tine. Durerea de a nu fi cu tine în fiecare moment, în fiecare zi, este sufocantă. Nu o să mai fiu niciodată la fel. Te rog, aşteaptă-mă, iubirea mea şi ţine-mă de mână în timp ce mai stau aici pentru a le proteja şi creşte pe surorile tale mai mici şi a-i fi alături lui Riley. Ştiu că ai vrea asta.", a fost unul dintre mesajele postate în trecut de singura fiică lui Elvis.

Lisa a avut custodie comună cu primul ei soț, Danny Keough, cu care s-a căsătorit în 1988 și de care a divorțat în 1994.

În articolul emoționant din august 2022, Lisei Marie Presley a recunoscut că a păstrat distanța față de părinții altor copii care s-au sinucis, lucru care părea să o bântuie.

„Îmi amintesc câteva momente din viața mea în care am cunoscut părinți care și-au pierdut copilul și, deși am putut să le fiu alături atunci când li s-au întâmplat o nenorocire, când mi s-a întâmplat mie același lucru, i-am evitat pentru că nu voiam să cred că eu fac parte din aceeași categorie din care mereu mi-a fost teamă să fiu”, a scris ea.

„De asemenea, i-am judecat  și mi-am jurat că nu voi face niciodată tot ceea ce am simțit că au făcut sau au neglijat în acțiunile și alegerile lor părintești cu copilul lor”, a mai scris ea atunci.

Aceasta a mai mărturisit că a „trăit în realitatea îngrozitoare” a suferinței încă de la moartea fiului ei.

Din nefericire, era un sentiment pe care îl cunoștea foarte bine, după moartea tatălui ei, Elvis Presley, în 1977, despre care inițial s-a spus că a fost cauzată de un stop cardiac, deși se crede că și consumul de droguri a fost un factor care a contribuit la aceasta.

Lisei Marie Presley avea doar nouă ani în momentul decesului regretatului muzician. 

Lisei a mai recunoscut în articolul său  că durerea nu este un „subiect confortabil pentru nimeni” și că este „cel mai nepopular lucru” de discutat.

De asemenea, ea credea că este necesar să se vorbească deschis despre durere și tragedie dacă se dorește să se facă vreun „progres”. 

Lisa a mărturisit că fiul ei îi amintea mereu de tatăl ei, ceea ce nu a făcut decât să o tulbure și mai mult.

El „semăna atât de mult cu bunicul său în atât de multe privințe încât chiar m-am speriat”, a scris ea, adăugând că acest lucru „m-a făcut să mă îngrijorez pentru el chiar mai mult decât aș fi făcut-o în mod normal”.

La doi ani de la moartea lui Benjamin, Lisa suferea tot mai mult și se învinovățea pentru moartea fiului ei.

Durerea o porți cu tine pentru tot restul vieții

„Deja mă lupt cu mine însămi și mă cert mereu, învinuindu-mă în fiecare zi și este destul de greu să mai trăiesc cu acest lucru”, a mărturisit ea, adăugând că „și alții te vor judeca și te vor învinovăți, chiar și în secret sau pe la spate, ceea ce este și mai crud și mai dureros pe lângă toate celelalte”.

„Durerea nu se oprește și nu dispare nici după un an sau nici după mai mulți ani după pierdere. Durerea este ceva ce va trebui să porți cu tine pentru tot restul vieții, în ciuda a ceea ce anumite persoane vor să ne facă să credem. Nu ai cum să treci peste un astfel de eveniment”, a mai scris Lisa. 

După moartea lui Benjamin, prietenul Lisei, muzicianul Brandon Howard, a declarat pentru People că ea trăiește de foarte mult timp cu depresia

„Se luptă cu depresia, ceea ce este un lucru serios, mai ales cu pandemia de coronavirus și cu tot ce se întâmplă acum, mai ales cu restricțiile și cu faptul că este închisă în casă”, a spus Howard la acea vreme.

Lisa Marie Presley a murit la spital, în urma unui stop cardiac. Ea a fost resuscitată de fostul soț, după ce a fost găsită inconștientă de manajera sa, dar ulterior inima ei a cedat din nou.  Mama ei, Priscilla Presley, a fost cea care a anunțat că fiica ei a murit. 

Cu inima frântă  împărtășesc vestea devastatoare că minunata mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit”, a spus Priscilla Presley, potrivit People.

„A fost cea mai pasională, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Vă cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde”, a continuat Priscilla. „Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni. În acest moment nu vom face alte comentarii”.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite