Pro TV a fost „zdruncinat“ de plecări, dar îşi păstrează poziţia fruntaşă în audienţe, în luna aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juriul emisiunii „Românii au talent“ FOTO Pro TV
Juriul emisiunii „Românii au talent“ FOTO Pro TV

Chiar dacă postul Pro TV a fost „zdruncinat“ de plecările unor oameni importanţi, acesta reuşeşte să-şi menţină poziţia de lider. Anul acesta a fost înregistrată cea mai vizionată lună aprilie din istoria măsurării audienţelor TV din România, iar televiziunea din Pache Protopopescu conduce topul preferinţelor telespectatorilor. Recordul precedent a fost obţinut în aprilie 2002 tot de PRO TV.

În perioada 1-29 aprilie 2014, Pro TV a înregistrat în medie 10,8 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 26,3 în rândul publicului comercial (adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, care locuiesc în zone urbane), mai mult decât dublu faţă de următoarea clasată, Antena 1, potrivit cifrelor furnizate de Kantar Media Audiences. 

De asemenea, Pro TV este singurul post de televiziune a cărui audienţă în prime time a crescut faţă de aprilie 2013, cu 2,8%.

Faptul că ne-am bătut din nou propriul record arată că Pro TV se află într-un proces continuu de autodepăşire, din care cel mai mult au de câştigat telespectatorii noştri. Ne concentrăm pe excelenţa în televiziune, astfel că vom continua să oferim cele mai bune programe care să-i informeze, emoţioneze şi distreze pe români, a declarat Lucia Antal, PR & Marketing Director Pro TV.

Cea mai vizionată emisiune TV în luna aprilie a fost „Românii au talent“, cu o medie de 19,5 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 44,1%. De asemenea, microbiştii au urmărit la Pro TV meciul Dinamo – Steaua din semifinalele Cupei României, care a atras un rating de 18,1% şi o cotă de piaţă de 40,1%.

Următoarele programe TV care i-au adus pe români în faţa televizoarelor au fost „Masterchef“ (14,6% rating, 32,4% cotă de piaţă), „Las Fierbinţi“, sezonul V (11,7% rating, 25,4% cotă de piaţă) şi filmul internaţional „De neoprit/ Die Hard“, cu Bruce Willis în rol principal (11,3% rating, 26,6% cotă de piaţă).

În luna martie a acestui an, Pro TV a înregistrat cea mai mare cotă de piaţă din istoria măsurării audienţelor TV în România – 28,8%.


Pro TV, în plină reorganizare: ce emisiuni şi ce vedete vor rămâne Reprezentanţii Pro TV au emis un comunicat prin care asigură telespectatorii că postul îşi va menţine poziţia de lider, că emisiunile-fanion nu vor dispărea şi că vedete precum Andreea Esca, Andra şi Cătălin Măruţă „vor continua să scrie istoria Pro TV“.  Lămuririle vin după ce postul a fost „lovit“ din ce în ce mai des de plecările unor vedete şi ale unor oameni-cheie, unii dintre ei reorientându-se către principalul concurent, Antena 1.

Cum şi de ce se destramă imperiul Pro TV Majoratul pare să fie o vârstă critică pentru postul Pro TV, „lovit“ din ce în ce mai des de plecările unor vedete şi ale unor oameni-cheie. Zvonurile care circulau în piaţa media încă din toamna anului trecut prind tot mai mult contur pe zi ce trece, confirmând că imperiul Pro se zdruncină serios după demisia lui Adrian Sârbu din CME, compania-mamă a postului. De acest context media şi de actuala situaţie financiară profită posturile concurente.

Anca Budinschi, directorul de programe al Pro TV, va părăsi televiziunea în iulie Anca Budinschi, directorul de programe al Pro TV, urmează să plece de la televiziune, în luna iulie, decizia fiind una personală, scrie paginademedia.ro. Budinschi face parte din trustul Pro de 20 de ani, timp în care a ocupat mai multe poziţii.

O nouă lovitură la Pro TV: Mona Segall, unul dintre cei mai importanţi oameni ai postului, şi-a dat demisia Mona Segall, unul dintre oamenii de bază ai postului Pro TV, producătorul general al unor show-uri de succes precum „Vocea României“, „Românii au talent“ şi „Dansez pentru tine“, şi-a dat demisia, anunţă reportervirtual.ro.

Smiley, Pavel Bartoş şi Loredana o urmează pe Mona Segall la Antena 1? Seria plecărilor din Pro TV continuă cu trei nume importante după ce Mona Segall, producătorul general al unor show-uri cu recorduri de audienţă, şi-a dat demsia. Aceasta va realiza noi emisiuni la Antena 1, alături de echipa sa şi de vedete precum Smiley, Pavel Bartoş şi Loredana, potrivit Reporter Virtual.

Noi schimbări la Pro TV: jurnaliştii Claudiu Pândaru şi Cristian Hostiuc, eliminaţi din emisiunea „După 20 de ani“ Jurnaliştii Claudiu Pândaru, director editorial al Mediafax Group, şi Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, nu vor mai fi prezenţi în cadrul talk-show-ului „După 20 de ani“, difuzat de Pro TV, relatează site-urile Paginademedia.ro şi reportervirtual.ro.

Angajaţii Pro TV, nevoiţi să înapoieze primele de Paşte companiei După ce o parte din angajaţii postului de televiziune Pro TV au primit primele de Paşte, în valoare de 500 de lei, aceştia au fost anunţaţi că trebuie să returneze sumele către companie, după cum a relatat în exclusivitate reportervirtual.ro.

Andreea Esca trebuie să aleagă între Pro TV şi Adrian Sârbu Noua conducere a Pro TV doreşte ca angajaţii trustului să nu mai aibă nicio colaborare cu fostul patron, Adrian Sârbu. Astfel, Andreea Esca ar fi fost pusă să aleagă între pupitrul ştirilor şi poziţia de redactor-şef al revistei „The One“, conform declaraţiilor unor surse pentru reportervirtual.ro.

Septimiu Sărăţeanu, unul dintre cei mai vechi membri ai Pro TV, părăseşte televiziunea: „Probabil din aceleaşi motive pentru care o vor face şi alţii“ Septimiu Sărăţeanu, producătorul Ştirilor Pro TV la Jurnalul de noapte şi la cel de dimineaţă, şi-a anunţat plecarea prin intermediul contului personal de Facebook şi a declarat că motivul care a stat la baza deciziei coincide cu cel care va determina plecarea şi altor membri ai trustului Pro, scrie Paginademedia.ro.

Ştefan Bănică Jr. şi „Dansez pentru tine“, sub semnul întrebării Pe piaţa media circulă noi zvonuri care alimentează ideea că imepriul Pro trece printr-o perioadă dificilă după ce mai multe vedete au părăsit televiziunea. De această dată speculaţiile vizează show-ul „Dansez pentru tine“ şi pe amfitrionul acestuia Ştefan Bănică jr., care a prezentat toate cele 14 sezoane. 

Ronald Lauder, partenerul cu care Adrian Sârbu a lansat Pro TV şi fondatorul CME, şi-a dat demisia din boardul companiei Ronald S. Lauder, fondator al Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, şi-a dat demisia din boardul companiei, după ce, timp ce de 20 de ani, a ocupat funcţia de director non-editorial. Vestea vine la mai puţin de un an după ce Adrian Sârbu, partenerul cu care a lansat Pro TV în România, a plecat de la conducerea companiei.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri