Duelul Pro TV - Antena 1: „doar vocea contează“ sau „mai mult decât voce“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana, Smiley şi Moga au rămas fără colegul lor de juriu, aflat acum în tabăra adversă, la Antena 1 FOTO Pro TV
Loredana, Smiley şi Moga au rămas fără colegul lor de juriu, aflat acum în tabăra adversă, la Antena 1 FOTO Pro TV

Nesfârşitul „război“ dintre Pro TV şi Antena 1 continuă cu o nouă bătălie: duelul celor două talent-show-uri muzicale „X Factor“ şi „Vocea României“. După ce a cooptat în echipă două vedete din Pro TV – Horia Brenciu şi Ştefan Bănică – şi a branduit show-ul „X Factor“ cu sloganul „mai mult decât voce“, Antena 1 primeşte replica Pro TV, care i-a reconfirmat pe poziţii pe Loredana, Smiley, Moga şi Bartoş, susţinând că „doar vocea contează“.

Odată cu restructurările din Pro TV, multe vedete dar şi oameni importanţi din spatele camerei (printre care producătorul Mona Segall) au trecut în echipa până nu de mult adversă. Horia Brenciu a fost printre primii sosiţi la Antena 1, cooptat mai întâi în juriul emisiunii „Te cunosc de undeva“, unde au avut apariţii episodice şi protejaţii săi de la Pro TV, Julie Mayaya şi Mihai Chiţu, deveniţi celebri chiar la „Vocea României“, concurs din juriul căruia Horia a făcut parte.

Recent, cântăreţul a fost anunţat oficial ca membru al juriului „X Factor“, iar lui i s-a alăturat Ştefan Bănică, o altă vedetă din avangarda Pro TV, fost prezentator al emisiunii „Dansez pentru tine“.

De altfel, Ştefan Bănică este la prima experienţă de membru al juriului într-un talent show, iar misiunea se anunţă dificilă, căci noul sezon „X Factor“ se doreşte „mai mult decât voce“. Lucru nu foarte uşor de realizat, căci la „Vocea României“ a rămas artileria grea -  Loredana, Smiley, Marius Moga şi Pavel Bartoş - deşi au existat speculaţii că au fost şi aceştia cooptaţi sau cel puţin ofertaţi de trustul Intact. 

„Mai mult decât voce“ - noul slogan al emisiunii de la Antena 1 şi un evident apropo la emisiunea rivală  - înseamnă că pretendenţii la titlu nu au nevoie doar de o voce bună, ci şi de prezenţă scenică, de expresivitate şi de carismă, potrivit unui comunicat al postului. „«Mai mult decât voce» este ceea ce aşteptăm de la toţi cei care acum se înscriu la preselecţiile «X Factor». Ştiu că nu-i uşor. Dar un om valoros, mai devreme sau mai târziu, va fi remarcat. Noi, cu «X Factor», oferim o scurtătură spre celebritate“, a explicat Delia.

În tot acest timp, la Pro TV se mizează pe principala „armă“ a unui viitor cântăreţ (dar şi pe rezultatele anterioare şi audienţele înregistrate de postul din Pache Protopopescu), astfel că „doar vocea contează“. „Am multe idei şi planuri muzicale, iar la această ediţie voi căuta vocile perfecte, cu care să le pun în practică“, a declarat Marius Moga.

Iar dacă tinerii tentaţi de unul dintre cele două concursuri de talente muzicale nu sunt prea debusolaţi de ceea ce contează cu-adevărat pentru a deveni cântăreţi profesionişti se pot înscrie la preselecţiile aflate în desfăşurare.

„X Factor“ a dat startul mai devreme, iar primele audiţii au avut loc deja la Craiova (24 mai), Sibiu (26 mai), Arad (28 mai). Urmează Cluj-Napoca pe 30 mai, Iaşi pe 2 iunie, Galaţi pe 5 iunie şi Bucureşti pe 8 iunie. Caravana „Vocea României” ajunge pe 8 iunie în Cluj-Napoca, pe 15 iunie în Iaşi, 22 iunie la Timişoara şi 28 şi 29 iunie la Bucureşti. Turul se încheie la Constanţa, pe 13 iulie.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite