Eurovision 2015, semifinala 2: melodiile ţărilor care vor concura în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Måns Zelmerlöw, reprezentatul Suedei la Eurovision 2015 FOTO eurovision.tv
Måns Zelmerlöw, reprezentatul Suedei la Eurovision 2015 FOTO eurovision.tv

Eurovision 2015, semifinala 2. Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia sunt ţările care vor evolua în această seară, în cea de-a doua semifinală a concursului muzical internaţional Eurovision 2015, desfăşurat la Viena şi transmis în România de TVR, de la ora 22.00.

Eurovision 2015, semifinala 2: ţările participante

În această seară, de la ora 22.00 (ora României), pe scena Eurovision 2015 vor concura, în ordine, următoarele ţări: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Eurovision 2015 se desfăşoară la Viena, capitala Austriei, a cărei reprezentantă, travestitul Conchita Wurst, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În finala din 23 mai sunt calificate direct Austria, statul ce a câştigat trofeul în 2014, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. La ediţia aniversară cu numărul 60, Australia este invitatul special şi va participa direct în finală.

Eurovision 2015, semifinala 2: reprezentanţii şi melodiile ţărilor participante

1. Lituana – Monika şi Linkytė and Vaidas Baumila – „This Time“
2. Irlanda – Molly Sterling – „Playing With Numbers“
3. San Marino - Anita Simoncini & Michele Perniola –„Chain of Lights“
4. Muntenegru –Knez –„Adio“
5. Malta –Amber –„Warrior“
6. Norvegia - Mørland & Debrah Scarlett – „A Monster Like Me“
7. Portugalia – Leonor Andrade – „Há Um Mar Que Nos Separa“
8. Cehia - Marta Jandová and Václav Noid Bárta – „Hope Never Dies“
9. Israel – Nadav Guedji – „Golden Boy“
10. Letonia – Aminata – „Love Injected“
11. Azerbaidjan – Elnur  Huseynov – „Hour of The Wolf“
12. Islanda – Maria Olafs – „Unbroken“
13. Suedia - Måns Zelmerlöw – „Heroes“
14. Elveţia - Mélanie René – „Time to Shine“
15. Cipru – John Karayiannis – „One Thing I Should Have Done“
16. Slovenia – Maraaya – „Here For You“
17. Polonia - Monika Kuszyńska  - „In the Name Of Love“

Eurovision 2015, semifinala 1: Voltaj duce România în finală

România, reprezentată de trupa Voltaj, a trecut în finala Eurovision 2015, după exprimarea voturilor publicului şi ale juriului de specialitate. Astfel, Voltaj a trecut mai departe alături de Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia.

În schimb, Moldova, reprezentată de ucraineanul Eduard Romanyuta, Finlanda, reprezentată de o trupă a cărui membri suferă de handicap mintal, Olanda, Macedoania, Belarus şi Danemarca nu au trecut de prima semifinală Eurovision 2015.

Eurovision 2015. Călin Goia: „Continuăm tradiţia şi ajungem în finală“

„Mulţumim că ne-aţi votat. Suntem fericiţi, vă mulţumim că ne-aţi votat. Continuăm tradiţia şi ajungem în finală. Campania noastră o să meargă mai departe în finală. O să continuăm să construim punţi între copii şi părinţi. Pe covorul roşu am vorbit cu un jurnalist din Polonia care mi-a spus că şi în cazul lor peste trei milioane de copii rămân singuri. Am început să plâng. Nu e doar problema noastră. Suntem o parte a Europei, trebuie să rezolvăm problema“, a declarat Călin Goia într-o conferinţă online Eurovision 2015.

Eurovision 2015. România va concura în a doua parte a finalei

Totodată, Călina Goia a extras un bileţel prin care a asigurat prezenţa trupei Voltaj în a doua partea a finalei Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, 23 mai, la Viena. 

Eurovision 2015, Finlanda eliminată. Revoltă online după rezultatele primei semifinale

Trupa punk Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN), formată din patru muzicieni care suferă de handicap mintal, nu a trecut de prima seminfinală a competiţiei muzicale Eurovision Song Contest 2015, deşi formaţia a fost bine cotată la casele de pariuri. Necalificarea finlandezilor în finala Eurovision 2015 a stârnit numeroase controverse în rândul internauţilor.

Fanii din toată Europa ai formaţiei finlandeze PKN au rămas cu un gust amar după prima semifinală Eurovision 2015, desfăşurată marţi seară, 19 mai, la Viena. După anunţarea rezultatelor finale, aceştia au fost dezamăgiţi să afle că trupa PKN nu a reuşit să ducă Finlanda în marea finală Eurovision 2015, ce va avea loc pe 23 mai.
   

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite