Eurovision 2015. Voltaj duce România în finală

0
0
Membrii Voltaj aduc mesajul melodiei „De la capăt“
în atenţia străinilor FOTO Eurovison.tv
Membrii Voltaj aduc mesajul melodiei „De la capăt“ în atenţia străinilor FOTO Eurovison.tv

Eurovision 2015, semifinala 1. Trupa Voltaj, reprezentanta României, a trecut de prima semifinală după exprimarea voturilor şi merge în finala Eurovision 2015. Pe de altă parte, Modova nu a primit suficiente voturi şi ratează finala.

Eurovision 2015. Voltaj s-a calificat în finală 

Eurovision 2015, semifinala 1. România a trecut în finala Eurovision 2015, după exprimarea voturilor publicului şi ale juriului de specialitate. Astfel, Voltaj a trecut mai departe alături de Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia şi Belgia. În schimb, Moldova, reprezentată de ucraineanul Eduard Romanyuta, nu a trecut de prima semifinală Eurovision 2015. În aceeaşi măsură, nici reprezentanţii Finlandei, trupa Pertti Kurikan Nimipäivät, formată din patru muzicieni care suferă de handicap mental, nu a mers în finala Eurovision 2015. 

Eurovision 2015. Călin Goia: „Continuăm tradiţia şi ajungem în finală“ 

„Mulţumim că ne-aţi votat. Suntem fericiţi, vă mulţumim că ne-aţi votat. Continuăm tradiţia şi ajungem în finală. Campania noastră o să meargă mai departe în finală. O să continuăm să construim punţi între copii şi părinţi. Pe covorul roşu am vorbit cu un jurnalist din Polonia care mi-a spus că şi în cazul lor peste trei milioane de copii rămân singuri. Am început să plâng. Nu e doar problema noastră. Suntem o parte a Europei, trebuie să rezolvăm problema“, a declarat Călin Goia într-o conferinţă online Eurovision 2015. 

Eurovision 2015. România va concura în a doua parte a finalei 

Totodată, acesta a extras un bileţel prin care a asigurat prezenţa trupei Voltaj în a doua partea a finalei Eurovision 2015.  

#ROM performs in the second half of the Grand Final #Eurovision http://t.co/uDyDrrOOuk — Eurovision (@Eurovision) May 19, 2015

Cele mai importante momente de la Eurovision 2015, semifinala 1: 

00:00 România s-a calificat în finala Eurovision 2015, după exprimarea voturilor. Pe de altă parte, Modova nu a prins finala din acest an. 

23:58 În ordine aleatorie, după numărarea voturilor, ţările calificate în finala Eurovision 2015 sunt: Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia.

The moment that #ROM is going to the final! http://t.co/TBinuOV8fp — Eurovision (@Eurovision) May 19, 2015

23:40 S-au închis liniile de vot. 

23:25 Gazdele Eurovision 2015 au dat START VOT 

23:19 Nina Sublatti a cântat „Warrior“, reprezentând Georgia, ultima ţară din prima semifinală Eurovision 2015. 

image

FOTO Eurovision.tv

23:15 Voltaj, reprezentanta României la Eurovision 2015, a urcat pe scena concursului de pe poziţia a 15-a, cu piesa „De la capăt“. Publicul din Wiener Stadthalle a aplaudat piesa românilor care promovează un mesaj social: atragerea atenţiei asupra copiilor lăsaţi singuri acasă de părinţi. 

23:11 Elhaida Dani, reprezentata Albaniei, a strigat „I’m alive“ pe scena Eurovision 2015, semifinala 1. 

albania Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

23:07 „The way you are“ a fost piesa care a reprezentat Danemarca la Eurovision 2015, cântată de trupa Anti Social Media în stilul The Beatles. 

image

FOTO Eurovision.tv

23:01 Polina Gagarina a urcat pe scena Eurovision 2015 cu piesa „A million voices“, pentru Rusia. Concurenta a impresionat audienţa cu o rochie strălucitoare pe care se puteau vedea o serie de proiecţii. După terminarea reprezentaţiei, Polina a primit şi aplauze şi câteva huiduieli. 

image

FOTO Eurovision.tv 

22:57 Uzari şi Maimuna, doi fani ai seriei „Stăpânul Inelelor“, au reprezentat Belarus la Eurovision 2015, semifinala 1, cu piesa „Time“. Fanii de pe Twitter nu s-au arătat impresionaţi de reprezentaţia lor. 

belarus Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:53 Boggie a vorbit despre război în piesa „Wars for nothing“, mesajul transmis de Ungaria fiind îndemnul la pace. Ungaria are numărul de intrare zece la Eurovision 2015. 

image

FOTO Eurovision.tv 

22:48 Bojana Stamenov a reprezentat Serbia cu piesa „Beauty never lies“. Concurenta a purtat  o rochie de prinţesă. Finalul piesei a surprins un alt ritm, trecând de la clasic la pop. 

image

FOTO Eurovision.tv

22:44 Daniel Kajmakoski a trecut de pe „X Factor“ pe scena Eurovision 2015, acolo unde a reprezentat Macedonia cu piesa „Autumn leaves“, acesta intrând în concurs de pe poziţia cu numărul opt. 

macedonia Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:40 Elina Born şi Stig Rästa au spus „Goodbye to yesterday“ la Eurovision 2015, semifinala 1. Duetul dintre cei doi, care a reprezentat Estonia la ediţia aniversară cu numărul 60 a Eurovision, a mizat pe un schimb muzical de replici şi de priviri. 

estonia Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:36 Grecia este reprezentată în prima semifinală Eurovision 2015 de profesoara Maria-Elena Kyriakou cu piesa „One last breath“. Maria-Elena a pus accent pe vocea sa inconfundabilă. 

image

FOTO Eurovision.tv

22:29 Trupa finlandeză Pertti Kurikan Nimipäivät, cu piesa „Aina mun pitää“,formată din patru muzicieni care suferă de handicap mental, a adus ritmurile rock-ului pe scena Eurovision 2015, semifinal 1. 

22:26 Trijntje Oosterhuis le-a cerut fanilor prezenţi la Wiener Stadthalle să fie alături de ea pe acordurile piesei „Walk Alone“. Reprezentanta Olandei a avut un show simplu, mizând pe voce. 

22:21 Loïc Nottet a reprezentat Belgia cu piesa „Rhythm Inside“, compoziţie cu linie melodică unică, dar şi cu o poveste spusă alături de mai mulţi dansatori. 

belgia Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:17 Armenia a continuat showul odată cu reprezentaţia trupei Genealogy, care a cântat piesa „Face the shadow“. 

armenia Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:14 Eduard Romanyuta, reprezentantul Moldovei la Eurovision 2015, a deschis prima semifinală cu melodia I Want Your Love“. Moldoveanul a pus în scenă un show energic alături de mai mulţi dansatori îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti. 

moldova Eurovision 2015 foto eurovision.tv

FOTO Eurovision.tv

22:02 Concursul Eurovision 2015 a început cu interpretarea piesei „Rise Like a Pheonix“ de către Conchita Wurst, travestitul care a adus victoria Austriei în competiţia de anul trecut. Totodată, Conchita Wurst a introdus cele 16 ţări care concurează în prima semifinală de la Eurovision 2015. 


România a concurat în prima semifinală a concursului Eurovision 2015Trupa Voltaj, reprezentanta României în acest an, a intrat în competiţie de pe penultimul loc cu piesa „De la capăt/ All Over Again“, în varianta bilingvă româno-engleză. În aceeaşi semifinală, Republica Moldova a deschis show-ul, ţara fiind reprezentată de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, care aa interpretat melodia „I Want Your Love“.

Eurovision 2015, semifinala 1: „Îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor“

„Intru în semifinală cu gândul la românii din străinătate şi la copiii pe care mulţi dintre ei sunt nevoiţi să îi lase acasă. Este un preţ uriaş pe care îl plătesc pentru visul unui trai mai bun“, spune Călin Goia, înainte de prima semifinală. „Melodia, show-ul de la Viena şi întreaga campanie vizează o problemă care afectează oameni din mai multe ţări şi îmi doresc ca mesajul nostru să răzbată dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasă, chiar dacă nu ne pot vota, ştiu că vor fi cu sufletul alături de noi şi asta contează enorm“, adaugă solistul Voltaj.

În a doua semifinală Eurovision 2015, ordinea concurenţilor este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Lituania, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite