Reacția Alexandrei Căpitănescu după ce a câștigat Vocea României: „Mă așteptam să câștig în proporție de 2-3%“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Căpitănescu de la echipa Tudor Chirilă a fost desemnată Vocea României 2023 și câștigătoarea marelui premiu în valoare de 100.000 de euro.

Emoționată, aceasta a acordat un scurt interviu echipei protv.ro pentru a-și exprima primele gânduri după aflarea veștii, dar și recunoștința pentru cei care au susținut-o și votat-o.

Alexandra Căpitănescu - Facebook Tudor Chirilă
Alexandra Căpitănescu - Facebook Tudor Chirilă

„Sincer, mă așteptam să câștig în proporție de 2-3%. Aveam încredere în momentele mele, dar mereu îmi este frică să sper, că dacă îmi fac anumite așteptări și nu se întâmplă, sunt dezamăgită. Am preferat să rămân ascunsă. Tot acest sezon a însemnat un urcuș-coborâș de emoție, de stare. Plec cu un bagaj enorm de cunoștințe, de informații, de experiențe. Și pentru mine asta contează cel mai mult.

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am avut ocazia să lucrez cu Tudor”, a spus ea într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Înaintea marei finale, Tudor Chirilă mărturisea: „Alexandra are douăzeci de ani și și-a dorit mereu să cânte și divinizează rock-ul. Pentru ea e o dependență. Stăm în studio și ne uităm unul la altul. Facem o listă cu pro și contra fiecărui cântec rămas în selecție. Până și lista aia e sensibil egală. Alexandra are douăzeci de ani și îmi dau seama că așteaptă de la mine un semn. Producția mă sună, mă presează. Insistă pentru un anume cântec. Le explic că nu e ușor, că nu e ușor deloc când nu iei deciziile pentru tine. Și când cineva așteaptă de la tine decizia corectă. Ce e aia decizia corectă? - Hai, să mai cântăm, Alexandra!

Închid ochii și ascult, îi deschid și mă uit la copilul ăsta pasionat. Se face liniște, mă plimb prin cameră. Mă gândesc la ce-mi spune un coleg din Vama: dacă pierde ar fi păcat să rămână cu regretul că nu a riscat. Cântecele sunt grele, dar unul e și mai greu. A naibii decizie, efectiv mă cam sleiește de puteri. Îmi spun că e doar un joc, dar apoi mă gândesc că poate pentru mine e un joc, dar pentru finaliști, nu. Nimeni nu se duce relaxat ca la o plimbare în parc. Pauză. Încerc să opresc gândurile sau să le mătur undeva într-un colț de creier, să le încolțesc acolo. Încerc să fac curat. Pauză. După un timp lung, mă uit la ea și îi spun: Alexandra, eu cred că în cântecul ăsta ești cea mai tu. Eu cred că aici ești Alexandra aia pe care am văzut-o prima dată. Dacă simți asta, hai să ne luăm de mână și să sărim în el. Mă privește cu ochii ăia mari și serioși de copil care trebuie să se hotărască la ce facultate dă, mijește un răsărit de zâmbet și zice: - Așa e. Și eu simt asta. Îi spun, să știi că frământarea asta nebună nu e în zadar.

Ne eliberăm. Dar am nevoie de o gură de aer rece. Ies un pic afară. Au urmat câteva zile foarte frumoase, neașteptat de frumoase. Alexandra Căpitănescu are douăzeci de ani și în seara asta va cânta rock, dar nu numai rock. Cu unul din cântecele ei vom închide un cerc deschis cu mai mulți ani în urmă. Ca de obicei sunt trei momente: cel cu mine, momentul solo și momentul cu invitatul care va fi ultimul în emisiune. Ce pot să spun, Alexandra, în seara asta îmi doresc să fii mai Căpitănescu ca niciodată. Și sper ca momentele tale să strălucească așa cum o fac deja“.

Irina Baianț: „Vă mulțumesc pentru această călătorie superbă“

Irina Baianț a explicat într-o postare pe Facebook cum a trăit victoria și cât de drum și lung a fost drumul:

Despre Victoria noastră!

Când m-au sunat cei din producția vocii României să îmi propună să fiu antrenor vocal pentru echipa ce va fi a lui Tudor Chirilă am simțit că va fi unul dintre cele mai mari teste ale mele și că toți anii în care am studiat și am muncit pentru a înțelege lumea vocii umane, stă în această experiență.

A urmat un proces lung și complex, în care trebuia să mă adaptez mai repede decât de obicei la ceea ce am în jurul meu. Fiecare concurent care intră în acest concurs are deja maniera proprie de cânt și tot ce se lucrează cu el trebuie costumizat pe tehnica și avantajele lui. Timpul este foarte scurt, deși procesul e lung. Aici e primul paradox de care te lovești într-un concurs ca acesta. Iar responsabilitatea îndrumării psihice, emoționale și vocale este imensă.

Zeci de discuții cu Tudor despre repertorii, zeci de încercări de piese, liste, analize pe structuri de cântec, structură de melodie, structura de orchestrație, în condițiile în care toate cântecele trebuiau refăcute în minutajul impus de formatul emisiunii. Totul trebuia gândit și ordonat în așa fel încât concurenții să fie avantajați iar publicul de acasă să simtă evoluție de la o etapă la alta“, a scris ea pe Facebook.

Antrenorul vocal spune că strategia lor a constat în emoție, forță, autenticitate și creștere.

„Vorbeam cu Tudor mereu că trebuie să găsim fetelor acele piese care să vorbească despre ele, despre cine sunt și ce le reprezintă și să existe poveste în spatele tuturor actelor artistice. Nimic lăsat la întâmplare, nimic neînțeles.

Stăteam și dezbateam fiecare vers și situație din textele pieselor, ca ele să le înțeleagă și să le integreze în ființa lor. În ceea ce sunt, cu suma experientelor și trăirilor lor.

Am căutat împreună, să le dăm fetelor context și substanță la fiecare apariție pe scenă, cu bucuria de a fi artiste nu cu nevoia de a impresiona. Drumul lor e mult mai mult decât acest episod frumos care s-a numit Vocea României și această experiență le îmbogățește cariera care continuă să se compună la fiecare pas.

Mulțumesc pentru această călătorie superbă!

Vă mulțumesc vouă, celor care ați votat și ne-ați confirmat prin încă o victorie că România simte frumos, vrea excelență și forță în etaloane înalte!“, încheie Irina Baianț.

Alexandra Căpitănescu este din Galați și studiază la Facultatea de Fizică din București, dorindu-și să devină fizician medical.

Deși întotdeauna a fost atrasă de științele exacte, Alexandra Căpitănescu are și o pasiune puternică pentru muzică, fiind încă de mică fascinată de sunetul pe care îl scot păsările din curte.

Ea cânta prin casă cu bunica ei, o persoană la care a ținut foarte mult. Adolescenta a dezvăluit pentru protv.ro că bunica îi era ca o mamă și a plâns mult când aceasta s-a stins acum patru ani. 

Alexandra Căpitănescu și Tudor Chirilă FOTO Facebook Tudor Chirilă
Alexandra Căpitănescu și Tudor Chirilă FOTO Facebook Tudor Chirilă

Tânăra a fost încurajată să-și urmeze visul de a cânta și, la vârsta de zece ani, a fost dusă să ia lecții de canto.

Primele teste prin care a trecut au fost câteva festivaluri de muzică din România și din Republica Moldova, însă cea mai mare scenă pe care a urcat vreodată a fost cea de la Românii au talent.

Rock-ul mă face să trăiesc”, a spus Alexandra, deși nu e prea hotărâtă ce va face după liceu. „Aș vrea să merg fie pe Conservator, fie pe Chirurgie”, a dezvăluit adolescenta.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite