Cannes 2023: Wim Wenders, Ken Loach, Alice Rohrwacher, Wes Anderson, în competiţia oficială

0
Publicat:

Lungmetraje regizate de cineaşti celebri, precum Wim Wenders, Ken Loach, Alice Rohrwacher, Wes Anderson, Nuri Bilge Ceylan, Aki Kaurismaki, Nanni Moretti, Hirokazu Kore-eda şi Marco Bellocchio au fost selectate în competiţia Cannes 2023, potrivit Agerpres.

Selecţia Oficială  s-a încheiat. FOTO Facebook Festival de Cannes
Selecţia Oficială s-a încheiat. FOTO Facebook Festival de Cannes

Selecţia Oficială  pentru cea de-a 76-a ediţue a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai), a fost anunţată joi, printr-o conferinţă de presă organizată la cinematograful UGC Normandie din Paris, de delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, şi de noua preşedinte a festivalului, Iris Knibloch.

Cursa pentru câştigarea trofeului Palme d'Or

19 filme au fost selecţionate, în total, în competiţia de pe Croazetă, care ar putea fi totuşi extinsă pentru a cuprinde 20 de pelicule, întrucât lungmetrajul "Killers of the Flower Moon", de Martin Scorsese, a fost pus, pentru moment, în afara competiţiei, deși organizatorii şi-ar dori ca el să concureze pentru trofeul Palme d'Or.

„Cererea a fost făcută" producătorilor de la Paramount şi Apple TV, „important este să avem un răspuns înainte ca festivalul să înceapă", a precizat Thierry Fremaux.

Șase regizoare se vor afla în cursa pentru câştigarea trofeului Palme d'Or din acest an, numărul lor reprezentând un record în istoria festivalului francez, potrivit listei prezentate într-o conferinţă de presă de delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux.

Două dintre cele şase regizoare - Catherine Breillat şi Justine Triet- sunt franțuzoaice.

Lor li se adaugă tânăra cineastă senegaleză Ramata-Toulaye Sy, cineasta tunisiană Kaother Ben Hania, regizoarea austriacă Jessica Hausner şi mult mai cunoscuta regizoare şi scenaristă italiană Alice Rohrwacher. 

Și filmul care va deschide festivalul, „Jeanny du Barry" (în afara competiţiei), este regizat tot de o femeie - franţuzoaica Maiwenn.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite