Două tehnici de meditaţie pentru începători

Două tehnici de meditaţie pentru începători

Mici exerciţii de meditaţie practicate regulat te ajută să înlături stresul FOTO Adevărul

Meditaţia nu doar oferă o serie de beneficii legate de sănătate, dar este şi un mod ideal de a scăpa de stres şi de a te ajută să menţii concentrarea. Nici nu este nevoie să iei cursuri speciale de meditaţie cu un specialist, pentru că există anumite tehnici simple pe care le poţi pune şi tu în aplicare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Catherine Kerr, director de neuroştiinţă transalţională la Contemplative Studies Initiative, în cadrul Brown University, a declarat, citată de  „Huffington Post”: „Ai răbdare şi fii gentil cu tine însuţi”. Ea menţioează că este normal ca mintea ta să cutreiere în timp ce tu încerci să fii concentrat, însă cu puţină practică, acest lucru se poate rezolva.

1. Meditaţie în timp ce mergi

Această practică este „foarte tradiţională, simplă şi foarte bună pentru oameni stresaţi”, a afirmat Kerr.

În ce constă tehnica? Găseşte un loc unde să începi să te plimbi în ritm lent sau normal. Încearcă să diferenţiezi atunci când degetele de la picioare ating pământul, apoi când toată talpa intră în contact cu solul şi, în final, când degetele sunt îndreptate în sus, cu scopul de a face un alt pas. Acordă atenţie detaliilor senzoriale, cum ar fi modul în care îţi simţi şoseta.

Când mintea va începe să o ia pe arătură, ceea ce e perfect normal, încearcă să fii iar atent la picioare. Astfel, poţi învăţa să îţi controlezi nivelul de atenţie zilnic, cu precădere atunci când eşti stresat.

2. Experienţe noi

Atunci când vezi o ambulanţă sau un elefant plimbându-se pe stradă, imediat atenţia îţi este captivată. În acelaşi mod, îi oferi mai multă atenţie unei persoane dragi pe care nu ai mai văzut-o de mult timp decât dacă ai vedea-o zilnic.

Când te întorci acasă la familia ta, încearcă să-ţi imaginezi că nu i-ai mai văzut de luni de zile. Există un număr finit de seri pe care le vei petrece cu persoanele iubite. Sood, doctor de medicină internă şi practicant al acestei tehnici, a afirmat despre fetiţa sa, în vârstă de 8 ani şi jumătate: „Va pleca la facultate peste 2.000 de seri, iar 2.000 este un număr foarte mic”.

Un alt mod de a susţine acest sentiment de noutate este să accepţi persoanele din jurul tău. „Creierul nostru este un aparat de reperat greşeli. Scopul meu, în primele 10 minute când ajung acasă, este să nu încerc să îmbunătăţesc pe nimeni”, a spus Sood.

Tehnica nu se delimitează la membrii de familie, putând fi folosită şi în cazul prietenilor sau colegilor de muncă. În meseria lui Sood, unde se întâlneşte zlnic cu zeci de pacienţi, este destul de greu să le acorzi fiecăruia atenţia meritată, aşa că încearcă să gândească astfel: „Există o parte a universului care iubeşte intens această persoană. Dacă port cu mine acest sentiment, voi găsi persoana respectivă semnificativă”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: