Personalităţi care nu ar renunţa la orele de somn pentru nimic în lume

Personalităţi care nu ar renunţa la orele de somn pentru nimic în lume

Dalai Lama spune că somnul este cea mai bună meditaţie FOTO Arhivă

„Ai grijă să termini o zi înainte de a începe alta şi să pui între cele două un zid solid de somn“, spunea transcendentalistul american Ralph Waldo Emerson la începutul secolului al XIX-lea, cu mult timp înainte ca omul modern să considere somnul un lux.

Ştiri pe aceeaşi temă


COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg

Femeia de succes de 44 de ani a crezut ani întregi că modul cel mai eficient de a bifa mai multe lucruri pe lista sarcinilor de îndeplinit într-o zi este să adaugi ore zilei de lucru scăzând din orele de somn.

Dar lucrurile s-au schimbat total după ce a devenit mamă. Ea a realizat că somnul este mult mai preţios decât credea şi, astfel, femeia de afaceri face astăzi tot posibilul pentru a respecta programul de 7-8 ore de somn pe noapte. „Am constatat că atunci când copiii dorm destul, totul merge ca pe roate. Dar când copiii nu dorm suficient, nimic nu merge bine. Şi mi-am dat seama că... şi în cazul meu e la fel“, a declarat Sandberg în cadrul unui interviu pentru „HuffPost Live“.

Jennifer Lopez

Cântăreaţa energică a subliniat în mai multe interviuri faptul că arma ei secretă este somnul de 8 ore noapte de noapte, fără excepţie. Chiar după ce a născut gemenii, în 2008, Lopez spune că nu a renunţat prea mult timp la cele 8 ore de somn.

Dalai Lama

„Somnul este cea mai bună meditaţie“, a spus, la un moment dat, Dalai Lama. Şi el este primul care îşi urmează sfatul. Într-un interviu acordat în 2012 Ariannei Huffington, Dalai Lama a subliniat că doarme neîntors 8 ore, uneori chiar 9, în fiecare noapte, astfel încât să se simtă complet odihnit a doua zi.

El insistă că somnul este necesar pentru a-ţi păstra mintea calmă şi relaxată pe tot parcursul zilei.

Rapperul Rick Ross

La începutul lui 2014, rapperul a decis că trebuie să ducă o viaţă mai sănătoasă, după ce medicii i-au spus că greutatea, obiceiurile alimentare şi privarea de somn îl predispun la un risc uriaş de accident vascular cerebral. Primul obiectiv pe lista cântăreţului este să doarmă normal.

„Trebuia să iau decizia asta. Aveam o problemă mare înainte: nu puteam să dorm mai mult de două ore, după care mă trezeam, făceam ceva, mai dormeam puţin şi tot aşa“, a povestit Ross, în cadrul unui interviu „HuffPost Live“.

Warren Buffet

Unul dintre cei mai de succes investitori ai secolului al XX-lea, Warren Buffet recomandă tuturor să aleagă întotdeauna un somn de calitate, de 7 ore sau mai mult, în locul profiturilor în plus. De fapt, Buffet este cunoscut pentru atitudinea pe care a manifestat-o la începutul anilor ’90, când a început să lucreze la Salomon Brothers. El le spunea tuturor angajaţilor cu care intra în contact după o anumită oră: „De ce nu te duci acasă, să te odihneşti bine în noaptea asta şi ne revedem mâine?“.

Arianna Huffington

După ce s-a prăbuşit, practic, de epuizare şi sindrom de oboseală cronică în 2007, preşedintele grupului media Huffington Post şi redactorul-şef al publicaţiei, Arianna Huffington, şi-a dat seama că trebuie să facă schimbări majore în stilul ei de viaţă, începând cu un program riguros de somn.

A început în 2010 o „provocare a somnului“, adică s-a forţat să doarmă 7-8 ore în fiecare noapte, faţă de 4-5 ore, cât dormea înainte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările