Topul miturilor legate de diete

Topul miturilor legate de diete

Sucurile nu trebuie să înlocuiască alimentele solide la mesele principale.

Despre diete se spun câte în lună şi-n stele, fiecare dintre ele promiţând că te scapă rapid de kilogramele nedorite. Însă trebuie să ştii să distingi miturile de realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Sucurile sunt un substitut sănătos al meselor

Dacă te obişnuieşti cu un smoothie sau cu sucurile, atunci când începi să mănânci din nou alimente solide, pot apărea probleme precum balonarea şi indigestia, spune Filip Koidis, un medic nutriţionist citat de businessinsider.com. Sucurile nu trebuie să înlocuiască alimentele solide la mesele principale, pentru că pot apărea dezechilibre în organism.

2. Să tai din calorii este cea mai importantă parte a unei diete

Atunci când auzi cuvântul dietă, primul lucru care îţi trece prin cap este să mănânci cât mai puţine calorii, pentru că ele sunt de vină atunci când în greutate. Ei bine, nu este chiar aşa. Specialiştii în nutriţie spun că o dietă echilibrată trebuie să se concentreze nu numai pe un consum redus de calorii, ci şi pe mişcare regulată, pe adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Este foarte importantă şi respectarea unei rutine de somn.

3. Trebuie să iei multivitamine

Nu este neapărat necesar să iei multivitamine atunci când te apuci de dietă. Dacă analizele medicale sunt bune şi în organism nu există carenţe, atunci nu trebuie să recurgi la astfel de sulplimente alimentare. În cazul în care iei vitamine fără să fie necesar chiar pot apărea probleme de sănătate.

Află pe clicksanatate.ro ce alte idei despre diete sunt nefondate!

Sporturile de iarnă, benefice pentru sănătate

Cum te poate îmbolnăvi locul de muncă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: