Cea mai bună metodă pentru a trata deranjamentele stomacale pe termen lung

Cea mai bună metodă pentru a trata deranjamentele stomacale pe termen lung

Iaurturile fără adaosuri este un aliment bogat în probiotice

Ştim cu toţii cât de neplăcute pot fi problemele de digestie. Pentru a scăpa de neplăceri putem apela la pastile sau la anumite alimente care, datorită calităţilor pe care le au, ne pot feri de deranjamente stomacale pe termen lung.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probioticele sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în sistemul digestiv având o acţiune benefică pentru sănătate. Aceste bacterii au fost studiate îndelung în ultimii zece ani pentru a pune în evidenţă acţiunea lor în organism. Şi anume: în producerea de imunoglobuline, în absorbţia nutrienţilor, precum şi în trtamentul deranjamentelor stomacale.

Probioticele se comportă ca nişte antibiotice naturale şi pot inactiva agenţi patogeni agresivi precum: Salmonela, E-coli sau stafilococi.  

 „Din păcate, echilibrul acestor culturi bacteriene este sensibil şi poate fi uşor perturbat de factori cum ar fi: stresul, antibioticele sau anticoncepţionalele. Majoritatea probioticelor sunt produse în urma proceselor de fermentaţie a acidului lactic iar cele mai cunoscute microorganisme folosite la producerea probioticelor sunt Lactobacillus şi Bifidobacterium“, a declarat nutriţionistul citat de agerpres.ro.

Acesta adaugă că un pahar cu chefir sau iaurt fără alte adaosuri poate fi consumat timp îndelungat pentru o dietă sănătoasă, dar şi ca metodă de tratament în faţa unui deranjament stomacal ca urmare a stresului, consumului de antibiotice sau a prezenţei unei infecţii.

„ Iaurtul, chefirul, brânza proaspătă de vaci, varza murată, gogonelele sunt doar câteva exemple de alimente bogate în probiotice“, conchide nutriţionistul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: