Turcan susține nevoia unui cod de etică în Coaliție: Sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Turcan susține că este nevoie de un coD de etică al Coaliției în contextul în care la nivelul teritorial sunt atacuri între partide. Fostul ministru al Muncii a precizat că „sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD”, iar acest lucru trebuie clarificat.

Raluca Turcan, deputat PNL FOTO: Mediafax
Raluca Turcan, deputat PNL FOTO: Mediafax

„În Sibiu, PNL este cel mai credibil partid pentru că am oferit o bună guvernare locală. Acolo apar și semne de întrebare în rândul oamenilor care susțin PNL, care văd că guvernăm cu PSD, dar la nivel teritorial sunt atacuri între partide. O chestiune vitală ar trebuie să fie și aceasta: comportamentul public al celor două partide. Sunt presiuni pe primarii PNL să plece la PSD. Lucrul acesta e normal să fie clarificat. Să existe un comportament și o bună practică între partide în teritoriu”, a declarat Raluca Turcan la interviurile Digi24.

Întrebată dacă dorește un cod de etică în Coaliție, deputatul PNL a răspuns afirmativ și a precizat că „o Coaliție se bazează pe încredere și respect reciproc”.

„Cifrele arată bine pentru economia românească dacă ne raportăm la aceleași cifre comparativ cu țări din UE. La cifre stăm bine. E important ca această Coaliție a dat și un sistem macro favorabil, să facă transferul acestor cifre pozitive în putere de cumpărare a oamenilor și ei să resimtă aceste cifre bune”, a subliniat fostul ministru al Muncii.

Raluca Turcan a precizat că formarea Coaliției a fost „singura soluție” și că nu a anticipat de niciun fel situația guvernării cu PSD”.

„A fost singura soluție. Sunt un om care nu a anticipat de niciun fel situația guvernării cu PSD, chiar m-am poziționat împotriva abuzurilor PSD. Cert este că a oferit o stabilitate politică, o stabilitate economică. Am datoria să accentuez ce s-a făcut bun. Mi-aș dori ca și următorul an să ofere același lucru cel puțin”, a declarat deputatul PNL la interviurile Digi24.

Ieșirea de la guvernare a UDMR

Raluca Turca a precizat că se negociază în Coaliție, iar dacă nu se respectă protocolul atunci există două variante.

„Și dacă nu se respectă protocolul, atunci sunt două variante: se renegociază ministerel cu trei partide la guvernare sau se renegociază fără UDMR. Și într-o formă sau alta există majoritate parlamentară. Se poate întâmpla orice. Nu există o problemă dacă UDMR iese de la guvernare. Dacă UDMR ar fi fost vital pentru majoriate, atunci ai fi strâns cu ușa. În condițiile date, și dacă UDMR decide să plece, există majoritate”, a declarat aceasta la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite