Traian Băsescu, despre comasarea alegerilor: „Mi se rupe sufletul să-i văd pe Boc, Falcă, Blaga comasați cu PSD”

0
Publicat:

Fostul președinte al României - Traian Băsescu a vorbit, miercuri seara, la Realitatea Plus, despre comasarea alegerilor europarlamentare și locale. Băsescu a ironizat propunerea unei liste electorale comune PNL și PSD la europarlamentare.

Traian Băsescu îi deplânge pe foștii membri PDL care vor fi „comasați” cu PSD
Traian Băsescu îi deplânge pe foștii membri PDL care vor fi „comasați” cu PSD FOTO arhiva Adevărul

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amestece. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare...”, spune Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că nu crede că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. „Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba”, a mai declarat Traian Băsescu.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu.

Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au avut, miercuri, mai multe rânduri de discuții, consultându-se inclusiv cu președintele Klaus Iohannis înaintea deciziei oficiale privind comasarea alegerilor europarlamentare cu localele.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat miercuri că în ședința coaliției de guvernare a fost luată decizia ca formațiunea pe care o conduce să aibă liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare. Liberalul a menționat că dezbaterile de azi au ca scop „stabilitatea țării și a guvernării”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite