Oficial. Comasare a localelor cu europarlamentarele, listă comună PSD-PNL pentru Parlamentul European, liste separate în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, într-o conferință de presă, decizia oficială a comasării localelor cu europarlamentarele, precum și înțelegerile privind colaborarea politică. UP

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

UPDATE Alianța Dreapta Unită anunță că va contesta comasarea alegerilor.

"Ce vedem astăzi este unirea PSD şi PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor. Alianţa Dreapta Unită a decis să aibă candidaţi comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înţelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. Vom contesta orice comasare pe toate căile legale", a scris Cătălin Drulă, miercuri, pe Facebook.

Știre inițială :

Decizia Coaliției de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces în care fiecare dintre noi au consultat Birourile politice ale partidelor. Ne-am reunit în Coaliție, apoi am avut concluziile”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Decizia finală, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze cu forțe proprii, iar la nivel de europarlamentare cu listă locală”, a completat liderul PNL.

„În anumite momente partidele politice trebuie să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării (...) Nu ne putem permite să fragilizăm ceea ce ține de stabilitatea țării, pentru micile orgolii politice”, a mai afirmat președintele PNL. 

Ciolacu: Nu e împotriva democrației

Am dovedit, noi, cei din PSD, și cei din PNL, că putem să luăm decizii în momente dificile. A fost criză pandemică, energetică, a venit război la frontieră, a fost criză socială etc (...) Prezența cea mai mare la alegeri e prezența de la locale. Prezintă interesul cel mai mare cetățean, pentur aleg primul gospodar al orașului, al comunei, al județului. Că am decis să facem comasarea nu e ceva împotriva democrației. E un un plus pentru democrație. Am decis astăzi să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare”, a punctat Marcel CIolacu.

Este vorba de stabilitatea României, de coerență, de asumare și de drumul României, nu neapărat de astăzi, ci de viitor”, a mai afirmat premierul

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite