Scandal în Parlament. Jigniri și acuzații între Putere și Opoziție de la tribuna plenului

0
Publicat:

Membrii Puterii și Opoziției și-au aruncat vorbe grele în Parlament în ședința în care ministrul Afacerilor Interne a fost chemat pentru a da explicații parlamentarilor pe tema luptei împotriva drogurilor.

Jigniri și acuzații între Putere și Opoziție de la tribuna plenului FOTO: Inquam Photos
Jigniri și acuzații între Putere și Opoziție de la tribuna plenului FOTO: Inquam Photos

Cătălin Predoiu a fost chemat în Parlament de membrii USR, care l-au chemat să prezinte situația luptei împotriva drogurilor.

„Aţi spus că ministerul e distrus, v-am dat cifre şi v-am arătat că nu e distrus.(..)Dacă vreţi să vorbim de distrugere, cred că sunteţi obsedat de acest cuvânt, asta este logica dvs, nu sunteţi Uniunea salvaţi România, sunteţi Uniunea Distrugeţi România. Distrus e simţul dvs de logică când veniţi să vă frângeţi degetele aici pentru lupta antidrog şi propuneţi proiect de lege pentru consumul drogurilor, legal. Distrus e bunul dvs simţ când ţipaţi la celelalte partide că sunt corupe dar nu sufflaţi o vorbuliţă despre cazurile de corupţie din partidul dvs., cercetate de către procurori. Distrus e patriotismul dvs, tot anul trecut nu aţi făcut decât să împiedicaţi să ridicăm MCV, ceea ce mi s-a părut o lipsă de patriotism”, a precizat ministrul, potrivit News.ro.

Șeful MAI a punctat că cei de la USR au fost „un adversar slab”.

„Să ştiţi, nu m-a satisfăcut, ca să zic aşa. Nu faceţi decât să denaturaţi lucrurile. (..) Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toţi sunt răi şi numai dvs sunteţi buni, în care se face numai rău în România până ajungeţi dvs la guvernare unde aţi mai fost duşi de urechiuşe şi unde aţi plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică. Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din urmă, înţelegeţi? De atunci sunteţi distruşi. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta”, a adăugat acesta.

Moșteanu: Pare că v-a învins sistemul

Liderul deputaților USR susține că ministrul Predoiu pare că a fost „învins” și „s-a dat bătut” în lupta cu traficanții de droguri. Ionuț Moșteanu a punctat că șeful MAI este „doar un spectator la un film cu mari mafioți”.

„Motivul pentru care v-am chemat astăzi în Parlament este pentru că vrem să vedem dacă există vreo urmă de speranţă, dacă vreţi şi puteţi să vă luptaţi cu traficanţii de droguri, că, din declaraţiile din presă din ultima vreme, pare că v-a învins sistemul şi v-aţi dat bătut. Pare că aţi primit pe mână un minister care s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, aşa cum a fost şi pentru colegul dumneavoastră, domnul Lucian Bode", i-a transmis Moşteanu lui Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

Deputatul a punctat că foarte multe din țară bănuiește că, în cazul șoferului ucigaș drogat din 2 mai, „s-au dat niște telefoane” pentru a scăpa.

„Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta, aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţii de droguri. În secunda doi ar fi trebuit să fiţi demis de premierul Ciolacu, însă Marcel Ciolacu nu are curaj (...). Merge şi aşa, zic ei. Ei bine, noi zicem că nu merge şi aşa. Nu mai vrem copii morţi şi poliţişti care protejează beizadele, nu mai vrem poliţişti care fac trafic de droguri şi sunt mână în mână cu traficanţii, nu mai vrem poliţişti blatişti care se uită după pescăruşi când traficanţii trec prin Portul Constanţa. Este o sfidare la adresa întregii ţări să admiţi că Poliţia română nu a capturat niciun gram de droguri în portul Constanţa timp de doi ani de zile", a mai spus Moşteanu.

Totodată, Ionuț Moșteanu a subliniat că ministrul de Interne este „doar un spectator la un film cu mari mafioți”.

Bode, replică dură la adresa USR

Secretarul general al PNL i-a acuzat pe parlamentarii USR, cei care l-au chemat pe ministrul de Interne în Parlament,

„Au convocat "Ora Guvernului" (USR - n.r.) pentru a se bate cu pumnul în piept că le pasă de victimele acestui flagel. Nu vă pasă deloc, este doar o propagandă ieftină. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, nu aţi fi adus această temă în dezbaterea Parlamentului. Dacă nu ar fi avut loc tragicul eveniment de la 2 Mai, aţi fi susţinut cu aceeaşi tărie proiectul de lege prin care propuneţi legalizarea consumului de canabis şi dezincriminarea posesiei până la 3 grame. Este adevărat că nu aţi spus când 3 grame, când aveţi voie - dimineaţa, seara, după-masă, înainte de masă", a declarat Bode în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Liberalul a precizat că membrii USR susține în Parlament proiecte de legalizare a consumului, însă în același timp cer autorităților de aplicare a legii acțiuni și măsuri în forță.

„Am spus-o şi o repet, problema drogurilor reprezintă o ameninţare complexă care afectează nu doar sănătatea publică, ci şi securitatea şi coeziunea socială. Responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme aparţine tuturor şi implică un efort comun din partea societăţii, a instituţiilor şi partenerilor non- guvernamentali. Contextul este unul dificil, dar soluţii există, domnilor de la USR, fiind necesară, în opinia Partidului Naţional Liberal, o abordare pe trei paliere: a prevenţiei, a combaterii şi asistenţei pentru victimele consumului de droguri", a subliniat Lucian Bode.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite