Cine e ministrul care a câștigat la jocuri de noroc în ultimii doi ani

0
Publicat:

Ministrul Agriculturii este singurul demnitar din cabinetul Ciolacu care a câștigat la jocuri de noroc în ultimii doi ani, potrivit declarațiilor de avere. Florin Barbu a obținut sume importante de bani atât în 2022, cât și în 2023.

Cine e ministrul care a câștigat la jocuri de noroc în ultimii doi ani FOTO: Inquam Photos
Cine e ministrul care a câștigat la jocuri de noroc în ultimii doi ani FOTO: Inquam Photos

Potrivit declarațiilor de avere, în 2022 ministrul Agriculturii a obținut pentru „organizare eveniment joc” de 14.850 de lei. De asemenea, și în 2023 Florin Barbu a  încasat un „câștig loto” de 877 de lei.

Florin Barbu a câștigat în 2022 și o indemnizație de deputat 132.147 de lei, în timp ce din chirii actualul ministru a obținut un venit de 11.136 de lei. La categoria de „venituri din alte surse”, Florin Barbu a obținut o „rambursare contribuție campanie electorală” 120.000 de lei

În 2023, actualul ministru a obținut o indemnizație de deputat de 141.636 de lei, în timp ce din chirii a încasat suma de 12.850 de lei.

Coaliția vrea reformă-fulger a industriei jocurilor de noroc

Premierul României a anunțat că pe lângă ordonanța care va fi dată joi privind sediul fiscal al firmelor care se ocupă cu jocurile de noroc, va fi și o procedură accelerată privind un proiect parlamentar de scoatere a acestora din localități.

Voi merge înainte și în privința reglementărilor jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor. Joi vom da ordonanța de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibe sediul fiscal în România. Iar legea aflată în Parlament, prin care scoatem toate păcănelele în afara localităților va intra într-un regim de adoptare rapid”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la începutul ședinței de Guvern.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că reprezentanții industriei jocurilor de noroc au stat și la masă cu guvernanții.

Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai primului-ministru. Așa cum au făcut și în pandemie când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise”, mai arată premierul României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite