Venirea lui Cătălin Predoiu în Parlament, amânată

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a solicitat Camerei Deputaţilor amânarea participării la „Ora Guvernului”. Ministrul a fost chemat în Parlament, la plenul care va avea loc pe 2 octombrie.  

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul permanent al Camerei Deputaților a luat act de o solicitare a șefului MAI, Cătălin Predoiu, prin care anunță că nu poate participa la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaților de pe 2 octombrie, așa cum era programat. 

„Ca urmare a invitaţiei pe care mi-aţi adresat-o pentru a participa la dezbaterea politică «Ora Guvernului», vă informez că programul prestabilit pentru luna septembrie 2023 solicită prezenţa mea la activităţi programate anterior atât în plan intern, cât şi extern, inclusiv participarea la viitorul Consiliu JAI. Rog în acest sens să analizaţi posibilitatea reprogramării dezbaterii la care am fost invitat să particip, ulterior datei de 2 octombrie 2023”, arată o informare transmisă de ministrul Afacerilor Interne conducerii Camerei Deputaților.

USR a solicitat participarea ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu la „Ora Guvernului” la Camerea Deputaţilor, într-un plen care va avea loc luni, 2 octombrie. Dezbaterea din plen va avea tema „Cum pregăteşte ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”.

Formaţiunea Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) a Consiliului are programate reuniuni pe 28 septembrie, 19 octombrie şi 4 decembrie, conform site-ului Consiliului UE.

Predoiu anunță noi modificări ale Legii după accidentul mortal din localitatea 2 Mai

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat mai multe propuneri de modificare a Legii, care îi privesc atât pe șoferi, cât și pe polițiști. Printre propunerile anunțate de șeful MAI se numără și măsuri de prevenție a consumului de droguri de către minori.

Ministrul a anunțat că se va propune instituirea obligativității controlului antidrog pentru obținerea, reînnoirea permisului auto și redobândirea în cazul reținerii pentru consumul de alcool și droguri.

Predoiu a mai anunţat şi regândirea Agenţiei Naţionale Antidrog, raportat la evoluţia consumului de droguri în România.

„Trebuie făcut acest lucru cu cei mai buni specialişti, îi vom coopta, ne vom uită să vedem ce s-a stabilit în urmă cu ani de zile în legătură cu atribuţîi, structuri, mai corespunde cu ce se întâmplă în teren”, a explicat Predoiu. 

În cazul elevilor, subiectul va fi abordat în cadrul Planului Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024.

Potrivit ministrului, în acest sens a fost stabilită o întâlnire cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Dezvoltare, Familie, Muncă şi departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a mai arătat ministrului, subliniind că una dintre propuneri va viza „analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite