Ben Oni Ardelean, demisie din grupul parlamentar al PNL. Deputatul a anunțat „un nou proiect politic”

0
Publicat:

Camera Deputaților a luat act de demisia parlamentarului Ben Oni Ardelean din grupul parlamentar al liberalilor. Fostul deputat PNL și-a anunțat demisia din partid, susținând că va pregăti un proiect politic nou. 

FOTO Arhhivă
FOTO Arhhivă

Deputatul Ben Oni Ardelean a anunțat inițial pe Facebook că părăsește PNL pentru a pregăti un proiect politic nou ca „răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România” și la „deziluzia” față de clasa politică.  

Informațiile care au început sa curgă cu privire la un nou construct politic de amploare, în România, sunt adevărate. Această inițiativă vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România. Mai multe detalii despre noul proiect politic pe care îl inițiez, vă voi pune la dispoziție în cursul zilei de vineri. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a scris pe pagina sa de Facebook Ben Oni Ardelean. 

În urma demisiei din partid și a anunțului au început speculațiile privind cine ar mai putea pleca din partid. Deputatul Pavel Popescu a avut o intervenție publică în care a precizat că „în ciuda tuturor problemelor”, el nu va părăsi corabia.

Plecări în lanț din PNL

PNL a pierdut mai mulți parlamentari de la începutul sesiunii. De exemplu, senatorul Vasile Potecă și-a dat demisia după 20 de ani în PNL. Și Iulian Bîca și-a anunțat demisia din formațiunea liberală, urmând să fie senator independent.

În privința problemei traseismului politic, la finalul anului trecut, cei mai mulți parlamentari care au schimbat formațiunea au plecat din PNL în Forța Dreptei, adică 16 parlamentari (13 deputați și trei senatori), după ce Ludovic Orban a rupt de tot relațiile cu liberalii, în urma asocierii formațiunii conduse la acea vreme de Florin Cîțu cu PSD, pentru un guvern care „să asigure stabilitate”.

Partidele parlamentare au uitat perioada în care condamnau traseismul politic, în prezent fiind văzut ca o normalitate în cursa pentru a atrage cât mai mulți politicieni relevanți pentru alegerile din 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite