Roman (PNL), despre proteste: Mă așteptam la o reacție mai promptă a lui Ciolacu. Foarte multe din solicitările fermierilor sunt îndreptățite

0
Publicat:

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte al PNL, susține că echipa premierului Ciolacu ar fi trebuit să acționeze mai prompt în cazul protestelor, punctând faptul că unele solicitări pot fi rezolvate repede, în timp ce la altele sunt așteptate soluții de la UE.

Florin Roman, vicepreședinte al PNL FOTO Facebook F.Roman
Florin Roman, vicepreședinte al PNL FOTO Facebook F.Roman

Protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe țări din UE și e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar și a influențelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european. Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptățite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerințele oamenilor”, a afirmat Florin Roman, într-o intervenție la RFI.

De asemenea, vicepreședintele PNL susține că sunt așteaptate soluții și de la Comisia Europeană. „Din ce am înțeles de la domnul ministru Boloș, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuție cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea în PNRR (...). Eu cred că trebuie găsită o soluție comună la nivel european și problema trebuie tratată și discutată foarte serios cu Comisia, a punctat liberalul.

Florin Roman e de părere că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție întârziată în privința protestului fermierilor și transportatorilor: „Eu mă așteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacție mai promptă în fața acestor nemulțumiri ale fermierilor și transportatorilor și mă așteptam ca încă din primul moment să se așeze la masa negocierilor. N-am înțeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul și ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulțumiți, mai ales că totuși vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic pe zona asta”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite