Rareș Bogdan, despre negocierile cu Austria: Vorbesc despre presiuni și rele tratamente la adresa companiilor

0
Publicat:

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că Austria a renunțat la problema migrației și a găsit „o altă găselniță”, plângându-se de „presiuni și rele tratamente la adresa companiilor” care activează în România.

Rareș Bogdan, detalii din negocierile cu Austria FOTO: Mediafax
Rareș Bogdan, detalii din negocierile cu Austria FOTO: Mediafax

Au renunțat la asta și au vorbit despre presiuni și rele tratamente la adresa companiilor, o altă găselniță. Am să-i spun astăzi cancelariului că atâta timp cât 64% din piața de asigurări este asigurată de companii cu sediul la Viena, 34% din piața bancară, două dintre cele mai mari bănci austriece, o parte din piața de carburanți, piața de prelucrare a lemnului și a construcțiilor, nu poți să vorbești despre rele tratamente la adresa companiilor austriece, asta e ultima găselniță, o să o demontăm și pe asta”, a declarat europarlamentarul pentru Digi24.

Liberalul susține că toate datele oferite de România pe problema migrației, economiei sau privind colaborarea tranfrontalieră sunt susținute de rezoluții ale PPE.

„Toate datele oferite de noi pe problema migrației sau pe problemele economice sau de colaborare tranfrontalieră sunt absolut corecte și susținute, există rezoluții ale PPE cu privire la susținerea României și nu a existat atunci o voce critică sau un vot împotrivă din partea delegației austriece. Ceea ce face astăzi Austria, dacă continuă în încăpățânarea absurdă, este un atentat la soliditatea Europei, este un atentat la coeziunea europeană”, a explicat Rareș Bogdan. 

În ceea ce privește negocierile privind aderarea la spațiul Schengen, Rareș Bogdan susține că „sunt extrem de multe planuri pe care se lucrează”.

„Sunt extrem de multe planuri pe care se lucrează. Mă bucur că s-a reușit impunerea pe ordinea de zi votarea dosarului. România a stat suficient cu capul plecat, în momentul ăsta jucăm, toate zarurile au fost aruncate, vrem să vedem cine ne sunt prietenii, cine sunt cei care are o problemă cu România în Europa. (...) Mi-au spus cei care au participat la negocierile de dimineață din COREPER, ce i-a șocat pe cei din delegația austriacă a fost extraordinara solidaritatea din jurul României. N-au scos niciun cuvânt, vor lua o decizie, nici măcar nu au mai încercat să mute, să ducă spre luna februarie sau septembrie votul”, a explicat acesta.

Europarlamentarul PNL susține că delegația austriacă a fost șocată de „multitudinea de presiuni pe care le-au primit din toate direcțiile”.

„Au fost șocați de multitudinea de presiuni pe care le-au primit din toate direcțiile, de la marile state ale UE, la fiecare stat care a considerat că România este jignită dacp nu intră în spațiul Schengen. De aseamenea, aseară, la Consiliul Comisarilor, comisarul Hahn, comisarul austriac, a fost ținta comisarilor în frunte cu comisarul pe migrație, care i-a transmis că este incalificabil ca Austria să se opună extinderii spațiului Schengen peste România”, a mai declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite