Rareș Bogdan amenință PSD că nu va avea loc rocada premierilor dacă insistă să-l țină pe Grindeanu la Transporturi

0
Publicat:

Prim-vicepreședintele PNL a declarat, miercuri, că rotativă se va face „pe formula care a fost parafată” odată cu crearea actualei coaliții de guvernare, fără să fie făcute modificări, așa cum sugerează PSD.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL FOTO Mediafax
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL FOTO Mediafax

„Vorbim de un protocol care înseamnă o coalitie tripartidică în care s-au pus la masă și au înteles că e nevoie să ia măsuri pentru a oferi stabilitate Romaniei. Conform protocolului, în mai va urma să existe o rocadă între PSD si PNL la nivel de prim-ministru, iar mai departe și între ministere. Dacă va exista înțelegere și înțelepciune și, de bună-voie și cu mult bun-simț, se va ajunge la concluzia că sunt miniștri care să facă un pas în spate și să vina altți, se va ajunge la un acord. Nu se pune problema ieșirii de la guvernare (a PNL -n.r.). Știu că există o relație foarte bună între domnul Ciolacu și domnul Ciucă la nivel de președinți de partid”, a afirmat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea TV.

Liderul PNL susține că va ignora ceea ce transmit unii grei ai PSD pe tema procolului. „Nu comentez nici ce spune domnul Zetea, nici domnul Stănescu. Mi se pare nepotrivit să vorbim de un document parafat de trei partide. Nu înțeleg de unde au pornit discuțiile, nici de unde a pornit demersul lui Stănescu”, a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL..

Rotativa este peste patru luni de zile. Până atunci România are de înfruntat o perioadă destul de dificilă. Deci discutia mi se pare cumva... că am cauta un subiect care, de fapt, nu există. Ar fi pentru prima dată când partidele angrenate într-o coaliție hotăresc ca după o perioadă să facă rocada la nivel de premier”, a completat eurodeputatul

Ce spune despre miniștrii neperformanți

PNL își va respecta cuvântul dat și toate documentele parafate și semnate. E o dovadă de maturitate și de echilibru. Dacă există miniștri care nu ating performanțele, trebuie scoși din guvern rapid. Nu consider că în Cabinetul Ciucă există miniștrii foarte performanți, performanți, mai putin performanți sau prosti. Dacă ar fi miniștri mai putin performanți, ar trebui scosi din guvern imediat”, a explicat Rareș Bogdan.

În cazul în care colegii de guvernare doresc ca domnul Grindeanu sau altcineva să rămâna la Transporturi, domnul Câciu sau altcineva să vină la Finanțe, atunci noi consideram că nu se va face rotativa și domnul Ciucă va rămâne premier. Poziția mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorghiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta (fără negocieri – n.r.)”, a completat Bogdan.

Poziționarea lui Stănescu

Secretarul general al PSD susține că posibilitatea păstrării anumitor ministere la rotativa guvernamentală va fi luată consensual, în coaliție, făcând referire la faptul că Grindeanu nu ar trebui schimbat de la Ministerului Transporturilor.

„Revenind la prezent, discuțiile despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens și în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliție. Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală pentru interese personale sau politice”, susține Paul Stănescu într-un comunicat de presă al PSD.

Secretarul general al PSD a punctat că „singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța de premier”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite