Ciolacu, despre excluderea UDMR din coaliție: Nu am avut această discuție. Coaliția creează majoritate

0
Publicat:

Președintele PSD susține că în cadrul coaliției de guvernare nu a fost discutat subiectul excluderii UDMR după rotativă din primăvară. Ciolacu este de părere că această formulă este cea care creează majoritate.

Ciolacu susține că actuală coaliție este cea care oferă majoritate FOTO: Inquam
Ciolacu susține că actuală coaliție este cea care oferă majoritate FOTO: Inquam

„Nu am avut această discuţie în interiorul coaliţiei. Părerea mea e că avem o coaliţie, care creează o majoritate. Vom vedea" a declarat Ciolacu, înaintea unei întâlniri la sediul PSD Bihor din Oradea, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește preluarea funcției de premier după rotativa din primăvară, Ciolacu susține că PSD are deja pregătite prioritățile pe termen scurt și anumite priorități până la sfârșitul mandatului, însă principală preocupare va fi domeniul economic.

„Sunt ferm convins că voi ieşi într-o conferinţă de presă, după ce voi fi desemnat de domnul preşedinte, dânsul având acest atribut constituţional, şi o să le anunţ. Lucrăm la ele. Avem categoric nişte priorităţi pe termen scurt şi anumite priorităţi până la sfârşitul mandatului, care nu este un mandat foarte lung, dar confortabil. E cam cât mandatul domnului Grindeanu şi al domnului Tudose la un loc. Ca timp. Pe ce ne-am axa? Economic, în primul şi în primul rând", a declarat liderul PSD pentru Agerpres.

Marcel Ciolacu se află la Oradea pentru a participa la o întrunire informală cu cei 27 de primari PSD din județ. Liderul PSD este însoțit de secretarul general al partidului, responsabilul de zonă și de cei doi parlamentari de Bihor.

Primele calcule privind ministerele și funcțiile la rotativa guvernamentală

În interiorul Coaliției au început discuțiile informale în ceea ce privește ocuparea unor ministere de diferite persoane, precum și despre cum va arăta împărțirea ministerelor, în urma rotativei guvernamentale din mai. 

Liberalii nu vor să audă de nepreluarea Finanțelor, care ar urma să le revină, în timp ce la PSD ar merge Justiția. Cele două sunt ministere avizatoare. Finanțele sunt esențiale în distribuirea de fonduri. Potrivit unor surse de la conducerea PNL, Nicolae Ciucă ar înclina în momentul de față spre varianta Bogdan Huțucă ministru, actual președinte al Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților și lider al PNL Constanța.

De partea cealaltă, la PSD, singura persoană vehiculată a veni pe un minister nou este Roxana Mânzatu, care în trecut a mai condus Fondurile Europene. În prezent conduce un departament din Guvern legat de absorbția fondurilor europene, iar din mai e văzută ca posibila ministră a Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite