Ciolacu ar vrea păstrarea Transporturilor și Finanțelor la rotativă. Ce spune despre venirea lui Tudose ca ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful PSD e de părere că Boloș nu ar trebui schimbat de la MIPE, dar nici Grindeanu de la Transporturi, la rotativa guvernamentală din mai. Mai mult, social-democratul consideră că Mihai Tudose ar fi un plus pentru noul Executiv.

Marcel Ciolacu face deja planuri pentru preluarea șefiei Guvernului FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu face deja planuri pentru preluarea șefiei Guvernului FOTO Inquam Photos

La rotativă va fi respectat protocolul, dar dacă în interiorul coaliţiei găsim o formulă mai bună, o să venim cu acea formulă”, a precizat Marcel Ciolacu întrebat dacă ar putea fi schimbări față de ceea ce scris în protocolul de colaborare guvernamentală în formațiunile Coaliției.

Îţi asumi şi bunele şi relele când ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, raţiunea noastră de oameni politici care ne dorim ca lucrurile să meargă în direcţia corectă, mai ales unde sunt miniştri. De exemplu, domnul Boloş la MIPE, din punctul meu de vedere e o greşeală să îl schimbi pe ministrul Boloş în acest moment”, a completat președintele PSD, care a vorbit și de colegul său, Sorin Grindeanu. „Uitați-vă la randamentul lui (n.r. - Sorin Grindeanu) la Transporturi. Dacă găsim în coalitie o formulă mai bună, o schimbăm, dar sunt ferm convins că avem rațiune ca oameni politici”, a explucat Marcel Ciolacu. 

Șeful PSD a vorbit și de rezultatele bune la alte ministere. „Mai sunt cinci luni. Să așteptăm și să vedem negocierile care cred că vor fi scurte despre schimburile de ministere. Sunt ministere cu performanțe, exista o performanță la MIPE, la Ministerul Justitiei, am scapat de MCV”.

Situația lui Tudose

Întrebat despre posibila revenire a lui Mihai Tudose în Guvern, Marcel Ciolacu a punctat. „Eu îmi doresc foarte mult ca Mihai Tudose să vină în Guvern. (…) Din discuţiile avute cu el, îşi doreşte şi el să vină în Guvern. E un om cu experienţă, a fost şi ministru la Economie, a fost şi prim-ministru”.

„Adevărul” a arătat de săptămâna trecută că în interiorul Coaliției au început discuțiile informale în ceea ce privește ocuparea unor ministere de diferite persoane, precum și despre cum va arăta împărțirea ministerelor, în urma rotativei guvernamentale din mai. 

Liberalii nici nu vor să audă de nepreluarea Finanțelor, care ar urma să le revină, în timp ce la PSD ar merge Justiția. Cele două sunt ministere avizatoare. Finanțele sunt esențiale în distribuirea de fonduri.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a dat asigurări, joia trecută, că nu sunt discuţii în acest moment privind renegocierea protocolului coaliţiei, care funcţionează în baza unui document, el precizând că ar fi păcat să se abată şi să reînceapă discuţii politice şi lucruri care pot periclita stabilitatea într-un moment extrem extrem de important pentru ţară.

Noi abordăm cu maximă responsabilitate această situaţie în care ne găsim şi evident că acest protocol al coaliţiei este unul care va fi respectat, PNL este un partid serios, ne respectăm angajamentele şi tratăm cu maximă seriozitate această stabilitate şi responsabilitate pe care o avem în momentul de faţă, faţă de actul de guvernare”, a afirmat deputatul PNL. Însă în PSD, pozițiile sunt mai nuanțate, fiind mai deschiși pe calea renegocierii protocolului în următoarele luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite