Greu al PSD, semnal privind rotativa guvernamentală: Nu schimbi jucătorii care performează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD susține că posibilitatea păstrării anumitor ministere la rotativa guvernamentală va fi luată consensual, în coaliție, făcând referire la faptul că Grindeanu nu ar trebui schimbat de la Ministerului Transporturilor.

Stănescu susține că România nu are nevoie de episoade de haos politic FOTO: Inquam Photos
Stănescu susține că România nu are nevoie de episoade de haos politic FOTO: Inquam Photos

„Revenind la prezent, discuțiile despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare trebuie să aibă loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem să guvernăm eficient. Există un principiu în acest sens și în sport: nu schimbi jucătorii care performează. Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat până la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie să rezulte o formulă care să asigure în continuare buna guvernare. Dacă vom considera că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri în coaliție. Nimeni nu trebuie să refuze eficiența guvernamentală pentru interese personale sau politice”, susține Paul Stănescu într-un comunicat de presă al PSD.

Secretarul general al PSD a punctat că „singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța de premier”.

Stănescu susține că actuala coaliție a demonstrat că poate trece peste „dispute politice”, depășind „perioade complicate” și dovedind „că suntem responsabili”.

„În anul 2022, unul plin de provocări la nivel național și regional, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR-minorități, a demonstrat că este o construcție care poate trece peste dispute politice, atunci când interesul general o cere. Am reușit de mai multe ori să ținem în frâu conflictele sau să le menținem în limite normale, democratice. Am implementat, de fiecare dată, politici adoptate prin consens. Această coaliție are toate șansele să intre în istorie ca o formulă politică care a trecut România printr-una dintre cele mai grele perioade de după revoluția din 1989”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Secretarul general al PSD a precizat că actuala coaliție trebuie să continue „urmărind buna guvernare, chiar dacă nu toți vedem lucrurile la fel”.

Ciolacu ar vrea păstrarea Transporturilor și Finanțelor la rotativă

Șeful PSD e de părere că Boloș nu ar trebui schimbat de la MIPE, dar nici Grindeanu de la Transporturi, la rotativa guvernamentală din mai. Mai mult, social-democratul consideră că Mihai Tudose ar fi un plus pentru noul Executiv.

La rotativă va fi respectat protocolul, dar dacă în interiorul coaliţiei găsim o formulă mai bună, o să venim cu acea formulă”, a precizat Marcel Ciolacu întrebat dacă ar putea fi schimbări față de ceea ce scris în protocolul de colaborare guvernamentală în formațiunile Coaliției.

Îţi asumi şi bunele şi relele când ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, raţiunea noastră de oameni politici care ne dorim ca lucrurile să meargă în direcţia corectă, mai ales unde sunt miniştri. De exemplu, domnul Boloş la MIPE, din punctul meu de vedere e o greşeală să îl schimbi pe ministrul Boloş în acest moment”, a completat președintele PSD, care a vorbit și de colegul său, Sorin Grindeanu. „Uitați-vă la randamentul lui (n.r. - Sorin Grindeanu) la Transporturi. Dacă găsim în coalitie o formulă mai bună, o schimbăm, dar sunt ferm convins că avem rațiune ca oameni politici”, a explucat Marcel Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite