Raluca Turcan, despre aderarea la Schengen: Niciun argument invocat de Austria nu mai stă în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL susține că niciun argument invocat de Austria împotriva aderării României la Schengen „nu mai stă în picioare”. Raluca Turcan a anunțat că președintele României se va întâlni cu cancelarul austriac Nehammer.

Raluca Turcan susține că niciun argument al Austriei „nu mai stă în picioare”
Raluca Turcan susține că niciun argument al Austriei „nu mai stă în picioare”

„Ar fi o profundă nedreptate ca, în ciuda unor investiții uriașe în infrastructura necesară pentru securizarea frontierelor, efortul României să fie sancționat printr-un refuz al aderării la spațiul Schengen. România merită recunoașterea firească a unui drept, lucru confirmat deja de numeroasele expertize tehnice realizate până în prezent”, a explicat Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan a anunțat că președintele României va avea o serie de întâlniri cu cancelarul austriac, iar mai mulți experți din MAI fac „eforturi consistente pentru a reda clar faptul că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru intrarea în spațiul Schengen”,

”Președintele Klaus Iohannis are în aceste zile o serie de discuții cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, iar la nivelul ministerului de Externe și al grupului de experți ai MAI se fac, de asemenea, eforturi consistente pentru a reda clar faptul că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru intrarea în spațiul Schengen. Niciun argument invocat de Austria împotriva României nu mai stă în picioare. Sperăm că analiza justă și solidaritatea să ia locul acestor reticențe total nejustificate”, a adăugat aceasta. 

Austria se opune oficial aderării României la Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Potrivit acestuia, nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Nehammer, potrivit Digi24.

Declarațiile cancelarului austriac vin la o zi după ce ministrul Lucian Bode s-a aflat într-o vizită oficială în Austria, unde s-a întâlnit cu omologul său. Oficialul român a explicat autorităților austriece că România nu face parte din coridorul de imigrație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite