Procedură-fulger pe angajarea răspunderii. Guvernul face ședință de la ora 15.00. Când va fi ședința Parlamentului | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va adopta luni după-amiază proiectul privind măsurile fiscal-bugetare urmând a fi trimis și Parlamentului. Ședința de plen comun pentru angajarea răspunderii ar urma să fie stabilită de Birourile permanente comune.

Premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax
Premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax

UPDATE Printre noile măsuri convenite sunt trecerea la un TVA de 9% la concerte și spectacole, acordarea tichetelor de vacanță și a celor de masă doar pe card, nu și cash, dar și exceptarea de la maxim 8% funcții de conducere a Ministerului de Interne, potrivit informațiilor „Adevărul”.

UPDATE Ședința de Guvern a fost amânată cu două ore, pentru ora 15.00, potrivit ultimei informări de la Palatul Victoria.

UPDATE Ședința de Guvern a fost anunțată pentru ora 13.00.

----

Luni dimineață Marcel Boloș a mers la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Marcel Ciolacu și cu vicepremierul Marian Neacșu ultimele retușuri la legea privind măsurile fiscal-bugetare. 

Astfel, Ministerul Finanțelor ar urma să facă ultimele retușuri, pentru ca Guvernul să poate organiza în cursul zilei de luni o ședință rapidă pentru a adopta proiectul de lege, susțin surse guvernamentale pentru „Adevărul”. 

Și la nivel parlamentar, aleșii Puterii sunt pregătiți. Surse din Coaliție au precizat pentru „Adevărul” că ei iau în calcul să organizeze ședința de plen comun chiar mâine, dacă în cursul zilei de luni le este trimis proiectul de lege. Din această seară și până mâine Opoziția ar putea aduce amendamente la proiectul de lege al Guvernului, dar Puterea e decisă să nu schimbe nici măcar un cuvânt din forma trimisă de Executiv. 

După ședința de plen comun din Parlament, Opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune o moțiune de cenzură, pentru a împiedica adoptarea proiectului de lege. Până în prezent, Opoziția e departe de a avea semnăturile necesare pentru a depune moțiunea de cenzură, dacă UDMR nu e de acord să se ralieze demersului. De altfel, singurii care au început să strângă semnături sunt cei de la Alianța pentru Unirea Românilor.

Atacarea la CCR

Planul B al unor formațiuni ale Opoziției este acela de a ataca la CCR proiectul de lege. USR a și anunțat acest lucru. Însă reprezentanții Uniunii trebuie să pregătească sesizarea și să aibă sprijin de la Forța Dreptei sau REPER, pentru că de unii singuri nu au voturile necesare pentru a sesiza la CCR proiectul de lege.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite