Predoiu, despre aderarea la Schengen: Ar fi hazardat să avansez în acest moment un pronostic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne avizat astăzi în Parlament, susține că ar fi hazardat să ofere un pronostic privind data la care România va intra în spațiul Schengen. Oficialul este de părere că este necesară o acțiune complexă, precizând că „porțile ferecate se deschid din interior”.

Cătălin Predoiu, ministrul propus pentru Afaceri Interne FOTO: GOV
Cătălin Predoiu, ministrul propus pentru Afaceri Interne FOTO: GOV

„Cred că ar fi hazardat să avansez în acest moment un pronostic, ar fi chiar mai mult decât hazardat, ar fi neprofesionist", a afirmat Cătălin Predoiu în fața jurnaliștilor, potrivit Agerpres.

Viitorul ministru de Interne susține că, în opinia sa, România trebuie să facă mai mult decât să stea la „poarta Schengen”, fiind necesară o acțiune complexă deoarece „porțile ferecate se deschid din interior”.

„Fără îndoială, există acest obiectiv în agenda MAI. Mai departe, sigur că trebuie gândite strategiile şi tacticile necesare, dar nu cred că e o problemă aici care ţine doar de România, nu cred că este doar o problemă a României, este o şi o problemă de aplicarea a tratatelor. Este şi o chestiune în atenţia Comisiei Europene şi, nu întâmplător, Comisia Europeană susţine România pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Este şi o problemă a celorlalte state membre care au susţinut România şi care continuă să o susţină. Deci este un subiect european, care trebuie abordat într-o manieră europeană şi cred că trebuie să gândim o acţiune complexă în acest în cadrul acestui subiect. Nu cred că a sta doar la poarta Schengen şi să spunem că suntem pregătiţi tehnic este suficient, cred că trebuie să facem puţin mai mult decât atât, de regulă porţile ferecate se deschid din interior şi cred că ar trebui să înţelegem mai mult ce se întâmplă în interior, care sunt doleanţele şi provocările statelor membre ale spaţiului Schengen, să le înţelegem şi să le abordăm cu o strategie potrivită”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

Oficialul a subliniat că „în acest moment, a spune mai mult decât atât ar însemna amatorism şi nu sunt amator de amatorisme”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite