Predoiu, discuții cu ambasadoarea SUA privind vizele pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întrevedere cu ambasadoarea SUA Kathleen Ann Kavalec. Cei doi oficiali au discutat despre Parteneriatul Strategic, combaterea traficului de persoane, precum şi includerea României în Programul Visa Waiver.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„La data de 25 iulie 2023, viceprim-ministrul și ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu Excelenţa Sa doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București”, a informat Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor furnizate, „discuțiile au evidențiat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Totodată, au fost abordate prioritățile din cadrul relației bilaterale cum ar fi: intensificarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale, a traficului de droguri. Combaterea traficului de persoane rămâne în continuare un domeniu prioritar, demersurile autorităților române ținând cont și de recomandările făcute în cadrul Raportului SUA privind Traficul de Persoane”.

De asemenea, sursa citată a mai relatat că „un punct distinct pe agenda discuțiilor a fost reprezentat de includerea României în Programul Visa Waiver, oficialul român transmițând determinarea autorităților de continuare a eforturilor vizând includerea României în Program, precum și progresele înregistrate în acest dosar. La rândul său, doamna ambasador Kavalec a reiterat sprijinul său pentru atingerea acestui obiectiv important pentru cetățenii români”.

„De asemenea, ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat determinarea conducerii MAI de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esențial pentru un schimb de informații în timp real”, a mai transmis MAI.

Iohannis cere ridicarea vizelor pentru SUA

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra ridicării vizelor pentru SUA, la evenimentul organizat la Ambasada SUA, subliniind că România va continua colaborarea activă cu partenerii americani în vederea atingerii obiectivului comun de includere a României în Programul Visa Waiver. 

„Cooperarea noastră strategică se bazează și pe dezvoltarea continuă a relațiilor interumane. În acest scop, România va continua colaborarea activă cu partenerii americani în vederea atingerii obiectivului nostru comun de includere a țării noastre în Programul Visa Waiver”, a spus președintele la evenimentul organizat la Ambasada SUA, de Ziua Independenței.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite