Grindeanu, întrevedere cu ambasadoarea SUA în România. Discuții despre coridoarele de solidaritate și podul peste Dunăre

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor a avut o întrevedere cu Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA în România, în cadrul căruia s-a discutat despre o serie de proiecte transfrontaliere și de măsuri pe care România le are în vedere, în contextul războiului din Ucraina.

Sorin Grindeanu, întrevedere cu ambasadoarea SUA FOTO: Facebook
Sorin Grindeanu, întrevedere cu ambasadoarea SUA FOTO: Facebook

Discuția dintre cei doi oficiali s-a axat pe transportul de cereale și de mărfuri din și către Ucraina pe coridoarele de solidaritate, potrivit ministrului Transporturilor.

„În contextul discuțiilor, am detaliat proiectele dezvoltate de Ministerul Transporturilor în zona Moldovei, cu accent pe construcția Autostrăzii A7 care va fi continuată până la Siret și care va reprezenta o rută importantă pe relația rutieră cu Ucraina”, a transmis Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre evoluția Podului suspendat de la Brăila care urmează să fie deschis pe 6 iulie.

„Dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare pe coridoarele europene, dar si întărirea capacității operaționale a CFR au reprezentat, de asemenea, subiecte de interes în cadrul întrevederii”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Podul peste Dunăre, inaugurat pe 6 iulie

Ministrul Transporturilor a făcut vineri, 23 iunie 2023, o nouă inspecție pe podul de la Brăila. Sorin Grindeanu a anunțat că inaugurarea construcției va avea loc pe 6 iulie 2023, iar la eveniment va fi prezent președintele Klaus Iohannis și mai multe oficialități străine.

Podul suspendat peste Dunăre va fi deschis pe 6 iulie 2023, dată pe care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat-o drept certitudine.


„Am hotărât împreună cu colegii si cu autoritățile publice locale și cu colegii de la CNAIR și cu antreprenorul sau companiile care au lucrat aici, pentru că nu e vorba doar de una singură, ca darea în circulaţie să fie făcută cât de repede putem şi asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie 2023 vom putea să dăm în circulaţie, pe varianta Măcin. 

E o dată pe care și-a asumat-o toată lumea și vom fi în 6 iulie aici ca să marcăm acest moment. Lucrările sunt în proporţie de aproape 100% finalizate. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct. În rest, toate sunt finalizate (...) 

Am început acest proiect în 2017, bine, ideea podului e mai veche, și uite că s-a ajuns la acest moment important, nu doar pentru brăileni, pentru tulceni. 

Eu zic ca e un moment important pentru noi, pentru România, pentru faptul ca se leagă regiuni istorice, pentru faptul că o investiție de o asemenea anvergură a fost dusă într-un final aproape la sfârșit. Și asta e un lucru bun și ar putea fi un exemplu și pentru celelalte investiții care vor veni”, a declarat Sorin Grindeanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite