Oprea, despre reforma pensiilor speciale: Vor avea loc discuții cu Banca Mondială

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD a anunțat că astăzi vor avea loc discuții cu Banca Mondială, atât la ministerul Muncii cât și la Guvern, referitoare la forma finală a raportului pe care Banca Mondială trebuie să îl prezinte, pe tema reformei pensiilor speciale.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook

„Este în cererea de plată numărul 3, am vorbit despre cererea de plată numărul 2, unde toți miniștrii PSD au închis în acest moment. Astăzi, din câte ne-a informat ministrul Muncii, va avea loc o discuție cu Banca Mondială la nivelul ministerului și la Guvern referitoare, probabil, la forma finală a raportului pe care Banca Mondială trebuie să îl prezinte”, a anunțat Radu Oprea, la finalul ședinței social-democraților de astăzi.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că în PNRR se vorbește despre raportul final al Băncii Mondiale.

„Este vorba despre raportul final, în PNRR se vorbește despre raport final, acesta nu a sosit încă nici la ministerul Muncii, nici la premier. A fost un raport preliminar, în baza căruia a fost realizat proiectul de lege. (...) Marius Budăi ne-a informat ca va avea întâlnire cu reprezentații Băncii Mondiale, astăzi și mâine, împreună cu premierul României. Se așteaptă să primească acest raport final cu ocazia acestor întâlniri. Ce a primit până acum este raportul parțial care este venit de anul trecut, a explicat acesta.

În ceea ce privește o posibilă demisie a ministrului Muncii, purtătorul de cuvânt al PSD susține că nu a existat o astfel de discuție în partid. Radu Oprea a afirmat că, din punctul de vedere al PSD, Marius Budăi a îndeplinit pașii care sunt în interiorul PNRR.

”Este mai important să vedem care sunt rezultate raportului final din partea Băncii Mondiale și împreună cu premierul să găsească cea mai bună soluție, în funcție de ce spune acest raport. Este ministerul Muncii cel care este titular de filă, numai că este o reformă care privește mult mai multe ministere. Aici ar trebui să fie o cooperare în interiorul Guvernului și să fie prezenți și ceilalți miniștrii la aceste discuții, asupra cărora zona aceasta de pensii, cunoscute ca speciale, au impact. Atunci trebuie să fie și ministrul Justiției și ceilalți miniștrii”, a precizat Radu Oprea.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite