Radu Oprea: Nu am discutat despre amânarea rotației premierilor până în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că în cadrul ședinței social-democraților de astăzi nu s-a discutat despre posibilitatea amânării rotativei guvernamentale. Radu Oprea a afirmat că PSD se concentrează pe problemele reale ale cetățenilor.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO: Facebook

„Nu am avut o astfel de discuție astăzi, din contră aș putea spune că președintele PSD și toată concentrarea noastră, a miniștrilor PSD, va fi pe rezolvarea acestor probleme (nr. creșterea prețurilor la alimente) în perioada următoare, nici de cum despre ce se va întâmpla în mai, conform protocolului. Nu am avut o astfel de discuție, cred că a rezolva problema creșterii prețurilor la alimente, a încerca să venim cu o soluție, este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facem acum pentru toți cetățenii României”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, întrebat despre posibilitatea ca rotativa guvernamentală să fie amânată până la toamnă.

Radu Oprea susține că românii sunt mai interesați de rezolvarea problemelor actuale, decât despre rotativa guvernamentală, iar din acest motiv ședința PSD s-a axat pe găsirea de soluții. 

„Eu sunt convins că toți cei care ne privesc au o așteptare, aceea de a avea o stabilitate și de a rezolva probleme care într-adevăr îi preocupă. Am vorbit despre faptul că încă sunt probleme cu creșterile de prețuri la produsele alimentare, încă energie este o preocupare. Este vorba despre veniturile românilor în acest context geo-strategic foarte complicat pentru noi, războiul este la graniță. Despre acest lucru am vorbit noi astăzi, nu am vorbit despre rotația premierilor și mâine agenda publicului nu se schimbă. Cred că îi interesează mai puțin chestiunea aceasta (nr: rotativa guvernamentală) și îi interesează dacă avem soluții pentru problemele reale”, a precizat social-democratul.

„Astăzi avem un protocol și avem o agendă a românilor care ne privesc, ne-am concentrat astăzi pe această agendă și pentru a găsi cele mai bune răspunsuri pentru aceste probleme reale. Nu pot fi trecute cu vederea indiferent de discuțiile care apar în zona aceasta”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ciolacu: Protocolul va fi respectat

Președintele PSD se arată convins că rotația guvernamentală va avea loc fără „niciun scandal”, iar procesul va fi unul normal și foarte ușor. Ciolacu susține că are o relație tensionată cu președintele României și acesta va face desemnarea venită din partea PSD.

„Eu cred categoric că rotaţia va avea loc. Nu va fi cu niciun scandal. Protocolul va fi respectat şi toate lucrurile vor fi decise cu o perioadă înainte, iar lucrurile vor decurge foarte normal şi foarte uşor. Sunt ferm convins că şi preşedintele va face desemnarea care va veni din partea PSD. În acest moment eu sunt această desemnare şi îmi doresc ca această coaliţie să ţină până la sfârşitul anului 2024", a afirmat Ciolacu la postul Prima News, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a adăugat că rotativa guvernamentală se va realiza, cel mai probabil, până la 1 iunie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite