Șeful PSD susține că legea pensiilor speciale e prioritatea partidului: Așteptăm să găsim forma constituțională

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a afirmat că „prioritatea numărul unu” a social democraților sunt pensiile speciale. Liderul PSD susține că împreună cu ministerul Justiției așteaptă să găsească forma constituțională pentru ca „acest capitol să fie „închis pentru totdeauna”.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

„Am stabilit prioritățile pe care le avem în această sesiune. Am detaliat prioritățile din punct de vedere guvernamental, legislativ și mă refer la jaloanele din PNRR. Din punctul nostru de vedere prioritatea unu sunt pensiile speciale și așteptăm împreună cu ministerul Justiției să găsim forma constituțională a acestui capitol, ca acesta să fie închis o dată pentru totdeauna în România”, a afirmat Marcel Ciolacu, la încheierea celor două ședințe a social-democraților.

A doua prioritate a PSD este reprezentată de noile legi ale educației. Ciolacu susține că urmează să se stabilească, alături de ministrul de finanțe și de Nicolae Ciucă, cum se va face implementarea.

„Mai trebuie să vedem cu ministrul de Finanţe şi cu premierul cum facem implementarea. Impactul este unul semnificativ, asta neluând în calcul salarizarea din domeniul educaţiei. Trebuie o discuţie aplicată cu autorităţile locale fiindcă o parte consistentă din acest impact o vor suporta autorităţile locale. Este normal să avem discuţii cu AMR, cu UNCJR, toată lumea trebuie să fie parte la această discuţie. Din punctul meu de vedere, trebuie modificat ceva la legile educaţiei. Lucrurile nu mai pot funcţiona în acelaşi fel şi de aceea o consider o prioritate”, a afirmat Ciolacu. 

Solicitarea lui Dîncu

Vasile Dîncu, membru al echipei de specialiști care analizează legile Educației, a anunțat i-a cerut lui Marcel Ciolacu să discute în Coaliție prelungirea termenului pentru înaintarea formei finale pentru adoptare în Executiv.

Am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern pentru că noile legi au nevoie de o serioasă revizie și de consultări cu mediile educaționale. După 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educației, deși ținute într-o confidențialitate de neînțeles, au creat o vie dezbatere și multe reacții din mediul educațional. Este clar că așteptarea societății este mare și e nevoie de dezbatere mai amplă și analize aprofundate”, a scris pe pagina sa de Facebook Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, există „multe lucruri care vor trebui refăcute și căutate soluții la unele probleme”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite