Ministrul Economiei a pus-o pe șefa OFSD Călărași, fostă angajată la un salon de masaj, la conducerea Șantierului Naval 2 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinela Voivozeanu, de profesie inginer agricol, a fost purtătoare de cuvânt a CJ Călărași, a lucrat și la un salon de masaj, iar acum deținea funcția de manager a Bibliotecii Județene Călărași. 

Pe mâinile lui Voivozeanu a fost lăsată conducerea Șantierului Naval 2 Mai FOTO Fb. M.Voivozeanu
Pe mâinile lui Voivozeanu a fost lăsată conducerea Șantierului Naval 2 Mai FOTO Fb. M.Voivozeanu

UPDATE Pe site-ul Șantierului Naval 2 Mai Mangalia au fost publicate CV-urile celor din condcuere. Conform documentului, Voivozeanu a fost reporter la SC Satline SRL Călărași, între 1997 și 2004. Din 2004 până în 2007 a fost agent comercial vânzări internet, la aceeași firmă. Între 2007 și 2009 a fost redactor la Romerica International. Lipsește perioada 2009-2014. Din 2014 până în 2017 a fost secretară a Organizației Județene PSD Călărași. În perioada 2017-2021 a fost referent superior la CJ Călărași, la Compartimentul Promovare Județ. În intervalul 2021-2022 a fost director cabinet președinte CJ Călărași, iar din decembrie 2022 manager la Biblioteca Județeană Călărași.

---

Potrivit publicației constănțene Replica Online, Ministerul Economiei a fost de acord cu numirea Marinelei Voivozeaznu la conducerea Șantierului Naval 2 mai, aceasta urmând să înceapă munca din 4 aprilie, în condițiile în care mandatul fostului administrator, Lăcrămioara Daniela Nicoară expiră.

Conform sursei citate, în Adunarea Generală a Acționarilor Șantierului 2 Mai, care a avut loc în ultimele zile din martie, a fost votată cu unanimitate de voturi, la propunerea ministrului Economiei, Florin Spătaru.

De altfel, potrivit documentelor consultate de „Adevărul” pe site-ul instituției, pe 2 martie 2023, ministrul Economiei trimitea un document către Șantierul Naval 2 MAi S.A. în care propunea următoarele:

Având în vedere convocatorul Adunării Generale Ordinae a Acționarilor societății Șantierul Naval 2 MAI S.A. Mangalia, publicat în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 863/21.02.2023, înregistrat la Direcția Administrarea Participațiilor Statului cu nr. 171484/28.02.2023, vă înaintăm următoarele nominalizări:

1.Viorel Beleuzu - de profesie jurist, domiciliat în Comuna Mogoșoaia, jud. Ilfov;

2.Emilia Mirela David - de profesie economist, domiciliată în Bucureși, sector 3;

3.Marinela Voivozeaznu - de profesie inginer agricol, domiciliată în Călărași;

Referitor la informațiile prevăzute la art. 117 alin (2) din Legea societăților (...) republicată, cu modificările și completările ulterioare, anexăm prezentei, cv-urile persoanelor nominalizate”, arată propunerea de membri CA adresată de Ministerul Economiei. Însă exact CV-urile lipsesc dintre aceste documente scanate.

CV-ul oficial, ținut la secret

Voivozeazu a fost angajata CJ Călărași, fiind fostă purtătoare de cuvânt a instituției. În trecut, potrivit presei locale, a lucrat în urmă cu mai mulți ani la un salon de mesaj, la recepție. Din decembrie 2022 era manageră a Bibliotecii Județene Călărași, aceasta figurând pe site la capitolul conducere, alături de Valentina Fronea. De asemenea, Voivozeaznu e șefa organizației de femei a PSD Călărași. Sprijinul politic pentru funcții a fost asigurat de Vasile Iliuță, șef al CJ Călărași și șef al PSD Călărași.

Potrivit site-ului local „Atitudinea de Călărași”, Voivozeanu a obținut promisiunea lui Ciolacu în ceea ce privește prezența a 30% femei pe listele de consilieri.

„Promisiunea” lui Ciolacu

Noul președinte al Organizației Județene de Femei Social Democrate Călărași, Marinela Voivozeanu, și-a început mandatul nu numai prin diversitatea acțiunilor umanitare, a spectacolelor și a întâlnirilor cu cetățenii ci și prin reprezentarea femeilor în Consiliile locale. Voivozeanu a cerut pe 8 martie și obținut din partea președintelui Ciolacu promisiunea că femeile vor avea egalitate de șanse alături de bărbați. Listele viitoare de candidați PSD vor avea 30% incluse candidatura femeilor. Și pensionarii și tinerii vor avea egalitate de șanse pentru o cât mai bună reprezentantivitate a comunităților locale a arătat Marinela Voivozeanu, indicând că la Călărași există o puternică organizație de femei, implicate și dăruite mișcării social democrate”, punctează site-ul local.

De altfel, PSD are în Parlament un proiect de lege prin care se dorește impunerea a 30% femei pe listele de la alegerile locale, dar și în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite