Spătaru: Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziţia la o energie curată

0
Publicat:

Ministerul Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanțul valoric al bateriilor la nivel european, susține ministrul Florin Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, Foto: Gov.ro
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, Foto: Gov.ro

Potrivit acestuia, pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziția la o energie curată care va stimula crearea de locuri de muncă și creșterea economică.

Nivelul ridicat de dependență a Uniunii Europene (UE) de importuri ar putea expune industria la costuri și riscuri ridicate în lanțul de aprovizionare, iar extinderea pieței de vehicule electrice va crește considerabil cererea pentru materiile prime în următorul deceniu. UE trebuie să-și utilizeze pe deplin politica comercială pentru a asigura o ofertă durabilă și sigură în vederea trecerii la o economie circulară prin recuperare, reutilizare și reciclare”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul celei de a VII-a Reuniunii la nivel înalt a Alianței europene pentru baterii care se desfășoară la Bruxelles.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, împreună cu Comisarul european pentru Piață Internă,Thierry Breton, au găzduit miercuri, 1 martie 2023, Reuniunea la nivel înalt cu statele membre, cu scopul de a discuta următoarele etape decisive pentru promovarea mobilității curate și pentru depășirea dependenței de energie și materii prime de la nivelul UE.

În acest sens, au fost elaborate o serie de documente strategice care să ajute statele membre, regiunile și industria europeană să elaboreze proiecte inovatoare și competitive pentru producția de baterii în UE, informează Ministerul Economiei.

Pentru România, producerea de baterii este un obiectiv către tranziția la o energie curată. Acest aspect va stimula crearea de locuri de muncă și creștere economică, va impulsiona cercetarea și inovarea la nivelul industriei românești. Ministerul Economiei are ca prioritate accelerarea integrării României în lanțul valoric al bateriilor la nivel european. Țara noastră participă activ la realizarea cadrului optim de dezvoltare pentru electromobilitate, parte a obiectivelor Green Deal”, a concluzionat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite