Ministrul Economiei ia măsuri în al 13-lea ceas pentru transportul angajaților companiilor din subordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei a spus că vrea să se asigure că toate companiile din subordinea ministerului au un transport sigur pentru angajaţi, astfel încât să nu mai existe riscul producerii unor accidente.

Camion răsturnat în noroi, la cariera de la Jilț
Camionul răsturnat în Cariera de la Jilț

"Am discutat şi despre asigurarea transportului şi standardele de calitate pentru asigurarea transportului angajaţilor societăţii (n.r.- Salrom, filiala Prahova). Vreau să mă asigur că toate companiile din subordinea Ministerului Economiei au un transport sigur pentru angajaţi şi că riscul de accidentare este practic zero, să nu mai avem accidente", a afirmat Spătaru, după ce a efectuat, în cursul dimineţii, o vizită de lucru la Salina Slănic.

Conform datelor publicate de ministru pe pagina sa de Facebook după vizita la Salina Slănic, până la sfârşitul anului va fi achiziţionată o combină care va dubla producţia de sare.

"Toate aceste investiţii de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuşi în funcţiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale. Voi promova şi voi discuta cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre urgentarea investiţiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preţ competitiv pentru producţia de sare", a scris Spătaru.

Florin Spătaru a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Prahova, mergând la Salina Slănic, în zona industrială a oraşului Băicoi, dar şi la Camera de Comerţ şi Industrie din Ploieşti, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la care acţionar majoritar este Ministerul Energiei. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite