Liderii PES, rezoluție nouă pentru extinderea Schengen. Ciolacu: Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că familia soical-democraților europeni a aprobat o nouă rezoluţie care menționează sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen, afirmând că PES a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare la nivel european în acest sens și că ar fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Congresul liderilor PES FOTO Facebook
Premierul Marcel Ciolacu a participat la Congresul liderilor PES FOTO Facebook

„Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluţie în care este menţionat şi sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Textul rezoluției adoptate de socia-democrații europeni subliniază că „mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea și consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen”, solicitând admitererea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen, „deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile”.

„PES sprijină, de asemenea, o modernizare rapidă a cererilor de viză Schengen pentru a aprofunda relațiile Uniunii Europene cu Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Elveția și pentru a simplifica călătoriile pentru afaceri și turism”, mai arată rezoluția adoptată.

Totodată, este menționată necesitatea finalizării „fără întârziere a includerii depline a României și Bulgariei în spațiul Schengen”.

„Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a mai transmis premierul României pe Facebook.   

Premierul Marcel Ciolacu a participat la reuniunea liderilor PES de la Malaga, Spania. Potrivit surselor „Adevărul”, programul premierului a fost dat peste cap în urma discuțiilor din ședință Guvernului noul proiect al pensiilor publice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite