Iohannis, întâlniri la nivel înalt la Summitul de la Vilnius. Cu cine a discutat președintele României

0
Publicat:

Președintele României participă în aceste zile la Summitul NATO de la Vilnius, ocazie cu care șeful statului român s-a întâlnit cu omologul sud-coreean și senatoarea franceză Joëlle Garriaud-Maylam.

Iohannis, alături de omologul sud-coreean FOTO: Twitter
Iohannis, alături de omologul sud-coreean FOTO: Twitter

„La Vilnius pentru un summit NATO unde vom lua decizii pentru a depăși provocările actuale și vom face pași suplimentari pentru a ne consolida Flancul Estic, inclusiv în zona Mării Negre. De asemenea, vom îmbunătăți relația NATO cu Ucraina. România sprijină pe deplin aderarea Ucrainei la NATO”, a transmis președintele României pe Twitter.

Șeful statului a avut și o întâlnire cu omologul său sud-coreean în care s-a discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic și sprijinirea Ucrainei.

„O întâlnire excelentă cu preşedintele Coreei de Sud Yoon Suk-Yeol, în marja Summitului NATO de la Vilnius, privind modalităţile concrete de aprofundare a Parteneriatului strategic dintre ţările noastre prin dialog la nivel înalt, cooperare economică, inclusiv prin investiţii noi în România. S-a discutat, de asemenea, și despre sprijinul comun pentru Ucraina”, a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

De asemenea, Klaus Iohannis a discutat și cu președinta Adunării Parlamentare a NATO despre sprijinirea aderării Ucrainei la Alianță și consolidarea rezilienței și securității Republicii Moldova.

„Am avut un dialog aprofundat cp Dialog perspicace cu preşedintele Adunării Parlamentare a NATO Joëlle Garriaud-Maylam, în marja Summitului NATO de la Vilnius, despre subiecte importante de pe agenda Alianţei: consolidarea apărării pe Flancul Estic, sprijinirea aderării Ucrainei la NATO şi a rezilienţei şi securităţii Republicii Moldova”, a scris Iohannis pe Twitter.

Șeful statului român a participat în seara de marți și la dineul oficial informal de lucru găzduit de președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, la Palatul Prezidențial din Vilnius.

Președintele României participă și astăzi, miercuri, la Summitul NATO de la Vilnius. Pe agenda de astăzi a șefului statului român se află participarea la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, împreună cu Suedia, cu participarea partenerilor din Indo-Pacific și la reuniunea Comisiei NATO-Ucraina, împreună cu Suedia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite