Iohannis: Azilele groazei, o ruşine naţională! Vinovaţi sunt toţi care au ştiut şi n-au făcut nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a catalogat scandalul privind azilele groazei drept o ruşine naţională, menţionând că cei vinovaţi trebuie să răspundă. Şeful statului a evitat să spună dacă Gabriela Firea, Florentin Pandele şi Marius Budăi ar trebui să demisioneze, însă a menţionat că speră ca dedidenţii politici să aibă curaj să ia măsuri.

Klaus Iohannis a evitat să spună dacă se impun demisii la nivelul guvernului. Foto: Inquam
Klaus Iohannis a evitat să spună dacă se impun demisii la nivelul guvernului. Foto: Inquam

"Chestiunea cu azilele groazei este foarte complicată şi, dacă îmi permiteţi să fac o afirmaţie, este o ruşine naţională şi măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. Este evident că aici sunt mulţi vinovaţi, dar nu toţi pot fi încadraţi la fel.

Sunt unii vinovaţi direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care şi-au căutat liniştea şi un tratament uman, dar mai sunt şi altii. Cum putem să ne imaginăm că funcţionează aceste azile fără ca autorităţile de verificare şi control să ştie, trebuie văzut cine a ştiut şi nu a acţionat şi tras la răspundere. Cred că lucrurile vor merge mai departe, vinovaţi sunt toţi care au ştiut şi n-au făcut nimic, atunci cred că trebuie să fie găsiţi toţi vinovaţii, fie că e vorba de o vinovăţie în exerciţiul funcţiei sau politică sau morală. Până când nu vor fi traşi la răspundere toţi cei care au permis o astfel de grozăvie în România lucrurile nu vor putea fi rezolvate", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă ar trebui demisii politice, preşedintele a afirmat: "Nu ştiu cine e vinovat politic, sper că cei care sunt în poziţii să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite