Gorghiu: Sper ca Nicolae Ciucă să candideze pentru Preşedinţia României şi să o câştige

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefa interimară a Senatului, liberala Alina Gorghiu, a declarat că speră ca liderul PNL să candideze pentru președinția României și să câștige alegerile din 2024. 

În spațiul public s-a pus problema unui candidat comun la prezidențiale FOTO Arhivă
În spațiul public s-a pus problema unui candidat comun la prezidențiale FOTO Arhivă

„Ne-am căutat în ultimii doi ani de zile lideri şi cred că am găsit un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte al PNL până după alegerile prezidenţiale. Vedem după, ce se întâmplă, dar sper eu ca preşedintele Ciucă să nu mai rămână la partid şi să candideze pentru Preşedinţia României şi să o şi câştige”, a spus Alina Gorghiu, potrivit News, precizând că a vrut să omoare orice scenarii care presupun turbulenţe în interiorul PNL, motivând că acestea nu există. 

Potrivit protocolului PNL, candidatul formațiuniii politice pentru alegerile prezidențiale este președintele partidului. 

Liberala a subliniat încă de la finalul anului trecut că premierul Nicolae Ciucă este prima opțiune a PNL pentru candidatura la alegerile prezidențiale, arătând însă că liberalii au mai multe variante. 

La preluarea funcției de preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, fiind întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, că nu poate da un răspuns în prezent, iar principalul cuvânt îl are partidul din care face parte, care va decide în forurile statutare.

Opțiunea unui candidat comun PNL-PSD

Premierul Ciucă nu a avut până în prezent o poziție legată de opțiunea candidaturii la PNL, însă, în privința unor discuții în spațiul public asupra opțiunii unui candidat comun PNL-PSD, vicepremierul Kelemen Hunor, șeful UDMR, susține că este greu de crezut că PSD și PNL ar putea folosi un candidat comun la alegerile prezidențiale, explicând problemele pe care le-ar crea pentru ambele partide în contextul șirului de alegeri din 2024. 

Hunor a susținut că nu „este greu de crezut așa ceva”, explicând că dacă vor candida amândoi, vor intra de asemenea, amândoi în turul doi, iar în caz contrar, o candidatură comună a partidelor ar risca o amenințare din partea unui alt candidat în cel de-al doilea tur.   

În ceea ce privește posibilitatea ca premierul Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale, Kelemen Hunor a explicat că „pentru fiecare partid prima opțiune trebuie să fie președintele partidului”.  

Și șeful PSD, Marcel Ciolacu, Șeful PSD a explicat că nu dă șanse găsirii unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale. Întrebat dacă ar putea există un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024, Marcel Ciolacu a explicat la România Tv că „este foarte greu să ai un candidat comun” în acest caz.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite