Ciolacu: E greu să ai un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

0
Publicat:

Șeful PSD a explicat la Românnia Tv că nu dă șanse găsirii unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale. Liderul a amintit de colaborarea partidelor la locale și parlamentare, explicând că atunci a fost vorba despre un dușman comun.

Ciolacu nu dă șanse găsirii unui candidat comun la prezidențiale FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ciolacu nu dă șanse găsirii unui candidat comun la prezidențiale FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat dacă ar putea există un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024, Marcel Ciolacu a explicat la România Tv că „este foarte greu să ai un candidat comun” în acest caz.

„Am avut o construcție politică USL care a avut un anumit traseu, la locale și generale, cu aceiași candidați, în jurul unui dușman comun, Băsescu. Nici eu, nici Ciucă nu avem un dușman comun. Suntem oameni de bună credință și cred că implicarea noastră în guvernare și în legislativ a fost pentru a depăși această perioada complicată”, a mai explicat șeful PSD, arătând contextul diferit privind colaborarea din prezent a celor două partide.

Președintele PSD a mai argumentat că în cazul în care „există un program de țară pe care să și-l asume ambele partide, o construcție politică nu pentru că are un dușman, ci o viziune comună, este o varianta”.

Marcel Ciolacu a subliniat însă că opțiunea nu se află pe masă de discuții a Coaliției.

Nu am auzit pe nimeni în coaliție să vină cu astfel de propunere. Dacă vrem să fim infantili să discutăm că aranjăm cu șmecherii la partide, nu se poate. Îmi doresc mult că România să depășească periaoda această complicată și să o termine cu o construcție cu o coaliție din cele două mari partide. Uitați-va ce e în Europa, prin Italia sau Suedia, unde forțele de dreapta s-au unit cu extremă de dreapta numai de dragul de a guverna. Vom vedea dacă deciziile lor au fost corecte”, a mai spus Ciolacu.

Probleme în campania pentru celelalte scrutinuri

Și vicepremierul Kelemen Hunor, șeful UDMR, susține că este greu de crezut că PSD și PNL ar putea folosi un candidat comun la alegerile prezidențiale, explicând la Insider Politic problemele pe care le-ar crea pentru ambele partide în contextul șirului de alegeri din 2024. 

  În ceea ce privește posibilitatea ca premierul Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale, Kelemen Hunor a explicat la Insider Politic de la Prima TV că „pentru fiecare partid prima opțiune trebuie să fie președintele partidului”.

Kelemen Hunor a mai explicat că, dacă va exista un candidat pentru fiecare partid din cele două, vor intra de asemenea, amândoi în turul doi, iar în caz contrar, o candidature comună a partidelor ar risca o amenințare din partea unui alt candidat în cel de-al doilea tur.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite