Posibil candidat comun PSD-PNL la prezidențiale. Kelemen: E greu de crezut așa ceva

0
0

Vicepremierul Kelemen Hunor, șeful UDMR, susține că este greu de crezut că PSD și PNL ar putea folosi un candidat comun la alegerile prezidențiale, explicând la Insider Politic problemele pe care le-ar crea pentru ambele partide în contextul șirului de alegeri din 2024. 

ciuca ciolacu foto mediafax

În ceea ce privește posibilitatea ca premierul Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale, Kelemen Hunor a explicat la Insider Politic de la Prima TV că „pentru fiecare partid prima opțiune trebuie să fie președintele partidului”.

Sunt și excepții, a fost, mai ales partidele care au șansa de a câștiga alegerile prezidențiale trebuie să vină cu președintele și acest lucru este prima opțiune, dacă nu, sigur, se pot găsi alte variante, dar pentru colegii liberai bănuiesc că asta este prima opțiune”, a mai explicat Kelemen.

Întrebat dacă vede un candidat comun al celor două formațiuni politice la prezidențiale, Kelemen Hunor a susținut că „este greu de crezut așa ceva”, explicând că dacă vor candida amândoi, vor intra de asemenea, amândoi în turul doi, iar în caz contrar, o candidature comună a partidelor ar risca o amenințare din partea unui alt candidat în cel de-al doilea tur.

Kelemen a mai explicat și că o altă problemă în cazul candidaturii comune, este faptul că ar trebui să aibă aceeași abordare și la alegerile pentru Legislativ.

În 2024, parlamentarele și primul tur al alegerilor prezidențiale se suprapun, prima data după 20 de ani și tu trebuie să ai lista parlamentarilor și nu poți să spui <<dragi cetățeni, drag prieten, te rog aici votează cu PSD, dar acolo cu PNL>> și acela zice <<și care este logica?>>”, a mai explicat vicepremierul.

Candidatul la prezidențiale, șeful de partid sau propunerea filialelor

În 2024, în România vor avea loc toate cele patru rânduri de alegeri.

În ceea ce privește alegerilor prezidențiale care urmează să se desfășoare în 2024, în cazul liberalilor, candidatul propus este președintele de partid, potrivit statutului PNL, funcție deținută în prezent de premierul Nicolae Ciucă. 

În cazul PSD, șeful formațiunii, Marcel Ciolacu a declarat că viitorul candidat pentru prezidențiale va fi ales de către întregul partid, explicând că acesta va avea nevoie de votul filialelor pentru a se putea înscrie în cursă, față de perioada anterioară, când acesta era ales de membrii CEX ai PSD. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite