Gorghiu, despre candidatul PNL la prezidențiale: Avem multe variante. Prima, Nicolae Ciucă

0
0

Alina Gorghiu a precizat că favoritul pentru a reprezenta PNL la următoarele prezidențiale e Nicolae Ciucă, dar liberalii au mai multe varianta, însă discuția e considerată prematură.

Alina Gorghiu îl vede pe Ciucă favorit pentru prezidențiale FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu îl vede pe Ciucă favorit pentru prezidențiale FOTO Eduard Enea

Întrebată, miercuri seară, într-un interviu la B1 TV, dacă PNL îl va susţine pe Nicolae Ciucă pentru a fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, Alina Gorghiu precizat că formaţiunea sa are câteva variante luate în calcul

Are foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaţilor. Prima variantă este preşedintele partidului, dintotdeauna, preşedintele partidului a candidat la preşedinţia României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi”, a continuat șefa interimară a Senatului.

Alina Gorghiu a punctat faptul că președintele că încă e prematură discuția privind 2024. „Este prematur să discutăm acum, dar da, preşedintele partidului întotdeauna e o variantă de luat în calcul. Nu s-a discutat.”, a mai spus Gorghiu.

Ciucă, văzut că duce PNL la peste 30%

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, declara, luni, la Profit News TV, despre vatianta principala a PNL pentru prezidențiale, că în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care partidul se bazează şi este principala opţiune a PNL. Stroe spunea despre liderul PNL că este un lider pe termen lung şi este convins că va duce PNL la peste 30 de procente şi va conduce PNL mult timp de acum înainte.

Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem. (..) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a precizat Stroe.

Despre forţa lui Nicolae Ciucă de a fi o locomotivă pentru partid, Ionuţ Stroe arăta că, ”„n momentul alegerii în fruntea partidului, acesta se afla mult peste PNL”.

„S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respetivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează. Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, afirma Stroe.

Validarea candidatului, prin Consiliul Național

Candidatul pentru prezidențiale este decis în Biroul Politic Național, însă pe lângă votul din această structură, liberalii trebuie să-l valideze printr-un Consiliu Național, adică liderii din teritoriu, dar și aleșii. 

Nici la PSD nu sunt încă lucrurile conturate privind potențialul candidat la prezidențiale. Marcel Ciolacu a spus în repetate rânduri că nu ar vrea să fie neapărat candidat la prezidențiale, fiind de părere că baza partidului trebuie să decidă. De asemenea, și Gabriela Firea a afirmat că ea nu este interesată de prezidențiale, fiind mai degrabă gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite