Gorghiu, săgeți pentru PSD: E important ca anumiţi miniştri să trateze mai serios problemele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șefa interimară a Senatului a subliniat că „anumiţi miniştri” ar trebui „să trateze mai serios problemele”, precum cea a fermierilor din România, punctând că fără intervenţia preşedintelui, fermierii români rămâneau dezavantajați.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„E important ca anumiți miniștri să trateze mai serios problemele. Cum este cea a fermierilor din România”, a transmis șefa interimară a Senatului într-o postare pe Facebook. 

Alina Gorghiu a punctat totdată că „fără intervenția Președintelui Klaus Iohannis la Consiliul European, fermierii români rămâneau dezavantajați”, privind decizia Comisiei Europene asupra fondurilor destinate fermierilor români, ca urmare a efectelor generate de situația Ucrainei.

„Deși au existat consecințe pentru ei în toată această perioadă de război la graniță. Cum a spus și președinta Comisiei Europene: ”acele țări din prima linie, care ajută cel mai mult culoarele de solidaritate, nu ar trebui să sufere de dezavantaje”. Mă bucur că efortul și ajutorul acordat de România este recunoscut de toți partenerii noștri”, a mai transmis senatoarea. 

Comisia a decis să revină asupra deciziei privind fondurile destinate fermierilor

În cadrul reuniunii Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a solicitat Comisiei Europene reanalizarea nivelul sprijinului financiar acordat fermierilor români, pentru a face față dificultăților generate de situația actuală.

Ca urmare, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că CE urmează să reanalizeze sprijinul oferit României, a mai arătat sursa citată.

De altfel, șeful statului a subliniat înainte de intrarea la Consiliului European că, în cazul compensațiilor primite de stat pentru fermieri, este posibil ca datele furnizate de ministerul român să nu fi fost „gândite profund”, însă este și ciudat că „în aceste spețe nu se negociază”.

Despăgubiri de 10 milioane de euro 

Despăgubirile de 10 milioane de euro acordate de Comisia Europeană pentru fermierii români afectați de creșterea importurilor de cereale din Ucraina au fost criticate de România la cel mai înalt nivel. 

Luni, Comisia Europeană a propus alocarea a 10,05 milioane de euro pentru a compensa pierderile fermierilor români provocate de creșterea importurilor de cereale din Ucraina pe fondul războiului.

Ministrul de resort, Petre Daea, a afirmat că România a transmis Comisiei Europene, la timp şi cu rapiditate, datele cerute în vederea despăgubirii fermierilor români afectaţi de afluxul de cereale din Ucraina, însă nu a avut loc nicio negociere privind stabilirea sumelor ce se cuvin din fondul de rezervă. Mai mult, spune oficialul PSD, formula de calcul a fost dată de Comisie, fără să discute cu reprezentantul vreunei ţări.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite