Elena Lasconi își schimbă punctul de vedere. Cum ar vota la un nou referendum pentru familia tradițională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost retrasă de pe lista USR de la europarlamentare pentru că a votat la referendumul pentru familia tradițională, Elena Lasconi are acum alt punct de vedere.

Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel FOTO: arhivă
Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel FOTO: arhivă

Primarul din Câmpulung Muscel și candidat la șefia USR a susținut că nu ar mai vota „Da” la un referendum pe această temă și spune că în USR este loc pentru toată lumea. ”Eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”, a spus Lasconi.

Întrebată de reporter dacă ar participa cu un vot pozitiv sau r convoca un referendum pentru familie, Laconi a spus: ”Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor”, a mai menționat primărița, potrivit digi24.ro.

Elena Lasconi a ajuns în centrul unui scandal uriaș în noiembrie 2023 după ce a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat ”în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite